Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2010 17:18 - Eкспулсират двама руски мафиоти
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
1



Върховният административен съд е отхвърлил жалбите на издирвания в Русия мафиот Константин Циганов и съдружника му Андрей Панпурин и те трябва да бъдат експулсирани в Русия, научи Mediapool. Решението на съда е окончателно и е взето още на 5 октомври. Делото обаче е секретно и затова решението не е публикувано на сайта на ВАС.

Циганов и Панпурин ще останат в страната до средата на ноември, когато съдът ще разгледа тяхното искане за допълване на съдебното решение, защото те го считат за неясно. Решението за експулсацията им не може да бъде променено. Заповедта за експулсирането бе издадена от председателя на ДАНС Цветлин Йовчев в средата на март тази година.

Преди две седмици ДАНС съобщи, че от тогава двамата се намират в дома за временно настаняване в Бусманци. Проблем при тяхното връщане в Русия ще бъде фактът, че двамата нямат руски документи. Тъй като са експулсирани като "заплаха за националната сигурност", техният престой в Бусманци може да бъде удължен до 12 месеца.

Руският гангстер Константин Циганов и финансистът на организираното престъпно съобщество "Уралмаш" Андрей Панпурин живеят в България от края на 90-те години и развиват разностранен бизнес. Циганов дори придобил българско гражданство през 2000 г., тъй като по думите на ген. Иван Драшков заявил, че "има молдовска баба". Преди да получи гражданство той е минал през проверка за благонадеждност, но службите не са открили проблем с биографията му, въпреки многобройните публикации за бандитските му подвизи в Екатеринбург.

Сред бизнеса на Циганов и Панпурин в България се числи и свинекомплексът в Николово, който е получил 2. 5 милиона лева субсидии по програма САПАРД, показа проверка на Mediapool. Руснаците се оказали некоректни и излъгали фирмите-контрагенти, съобщават източници, които предпочитат да запазят анонимност.

Съществува версия, че дългото безметежно пребиваване на Циганов и Панпурин в България е свързано с протекции на най-високо ниво в българските служби за сигурност. Факт е, че те са арестувани от ДАНС веднага след провеждането на акцията "Октопод", при която бе задържан вече освободеният от ареста Алексей Петров.

На този фон българските служби и прокуратурата проявяват подозрителна потайност и припряност да се отърват от руските гангстери, без да им търсят отговорност за извършените в България престъпления.



Тагове:   мафиоти,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996095
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031