Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.11.2010 14:16 - "Сексът и властта" – първата книга, която разкрива срамните тайни на най-големите в политиката и бизнеса
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1142 Коментари: 1 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Край на лицемерието! Пикантна и скандална, тази книга разрушава последното табу на големия бизнес. От Дик Чейни и Никола Саркози до Робърт де Ниро и принц Алберт, Деноел разгласява срамните тайни на арабски шейхове, държавни глави, индустриални магнати, холивудски кинозвезди и спортисти.
  Днес почти всички големи сделки се сключват с помощта на дискретните удоволствия. „Корпоративните” подаръци са прикрити зад паравана на панаири, семинари и командировки. Работните срещи текат рутинно до приключване на деня, след което действието се пренася в елитни заведения и тайни „явки” – луксозни вили и апартаменти, чиито адреси се предават от уста на уста само за отбрана клиентела. Още преди започването на деловите срещи, в градовете се събужда и „обслужващият персонал” – луксозни проститутки, прелъстителни младежи, наркопласьори и организатори на забавления. С падането на нощта, падат и задръжките на властимащите. Сред невиждан лукс, алкохолни изпарения и кокаинов прашец се завихрят разюздани оргии, за които дълго се разказват легенди. Купуват се съдилища, купува се полиция, шири се безнаказаност. А от време на време започва съдебен процес срещу някоя „мадам”, за да се хвърли прах в очите на обществеността...

Независимо дали става дума за сектори като строителство, автомобилостроене, оръжейна промишленост, водоснабдяване, медии, фармацевтика или финанси, сексът се използва като стимул за подписване на договори, възнаграждение на верни партньори или инструмент за спечелване на нови клиенти. А „хоризонталният” шпионаж предоставя чудесна възможност за изнудване на конкуренти и доставя ценна информация, споделена под завивките. Сексът е най-опасното оръжие в световната икономическа война и мъжете с власт не се колебаят да го изпозлват. Всъщност това е тактика, изпозлвана от векове в политиката и търговията, но едва през последните 50 години се превръща в неизменна част от правенето на бизнес. Понякога подробности от тези практики излизат и в пресата. Като скандалът с президента на „Бритиш петролиъм” лорд Браун, натопен от недискретен „ескорт-бой” на име Джеф Шевалие. Или похожденията на бившата мис Индия в края на 80-те Памела Сингх Чоухури, която е метреса едновременно на емира на Катар, на братовчед на Кадафи и на главните редактори на „Обзървър” и „Сънди таймс”, без да прекъсва връзка с ментора си Аднан Кашоги. Деноел разгласява и сензационната новина за честите контакти на бившия американски вицепрезидент Дик Чейни с луксозни проститутки и представя в нова светлина фактите за смъртта на финансиста Едуар Стерн – близък приятел на Никола Саркози.

Пекин обаче се очертава като водещата сила в шпионажа в „легнало положение”. Високопоставени британски бизнесмени са паднали в този капан по време на Олимпийските игри в китайската столица. Работата на момичетата, понякога малолетни, е била да копират съдържанието на електронните им пощи и да извличат стратегическа информация.

Още с излизането си „Сексът и властта” прави фурор в родината си Франция. Наистина, рядко се появява издание с толкова подробности за неморалните методи, използвани от богатите мъже. Най-шокиращото е, че описаните случаи са основани на проверени слухове и авторът включва само тези афери, в които връзката между бизнеса и секса е доказана. „Сексът и властта” определено ще разбие всички илюзии!

http://www.erabooks.net/


Тагове:   най-големите,


Гласувай:
7


Вълнообразно


1. анонимен - Жалко,
01.11.2010 14:35
че Даноел не е "удостоил с вниманието си" и България.
Та нали уж е известно, че българките са сред най-красивите жени в света.
Явно само той не знае това. А материал би имал за цяла книга ..... :)))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13028880
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930