Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.11.2010 16:54 - Юрген Рот посети в дома му "новия демон" Алексей Петров
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 866 Коментари: 0 Гласове:
1



Германският разследващ журналист Юрген Рот се срещна в петък със считания за глава на "Октопода" Алексей Петров - Трактора. Рот, който снощи при представянето на новата си книга "Гангстерска икономика. Как организираната престъпност ни изкупува", заяви, че Георги Първанов, Алексей Петров и Румен Петков по принцип са "новите демони" на България, отиде в дома на Трактора и остана там близо два часа.

Рот се появи с автомобил със син "буркан", придружаван от един охранител. С него бе и Теодор Дечев, който е от Съюза за стопанска инициатива и който наскоро обяви създаването на нов научно-граждански проект, в който участва и Алексей Петров.

На излизане Юрген Рот отказа всякакви изявления пред репортери. Каза само, че трябва да се запознае с документите.

Две минути след това Алексей Петров, който е под домашен арест, се показа на входната врата само за да засвидетелства "уважението" си към журналистите, но отказа за коментира за какво за разговаряли с Юрген Рот и какви документи му е предоставил. Питайте него, каза Петров, който уточни, че бил интервюиран.

Нашумелият у нас германски публицист, чиято книга "Новите демони" преди две години му докара съдебен иск за клевета от тогавашния вътрешен министър Румен Петков, в четвъртък се е срещнал с премиера Бойко Борисов и вътрешния министър Цветан Цветанов. С тях той е коментирал показанията на сегашния директор на Агенция "Митници" Ваньо Танов пред Районния съд по делото, заведено срещу него от Румен Петков.

Бившият шеф на ГДБОП Танов, който бе привлечен като свидетел по делото, потвърди предишни свои изявления, че бившият вътрешен министър е държал "чадър" над криминалните структури. Рот бе оправдан на първа инстанция.

Цветанов пък е информирал Юрген Рот какво е "Октопода". По този повод германският журналист каза, че ще направи всичко възможно да се срещне и с Алексей Петров, за да чуе и двете страни. "Той е интересен човек и предполагам, че ще ми разкаже интересни неща", каза журналистът.

По отношение на "новите демони" разсъжденията му бяха: Да погледнем сега вашия президент - той има едно определено минало в службите. Имате Алексей Петров и той също е с едно доста съмнително минало. Имате Румен Петров. Всички сега искат да организират една нова партия.

Рот коментира също, че оправдателната присъда на братя Галеви е показателна за "перфектната” съдебна система в България.

"Преди 2-3 години бях много по-критичен (към Борисов -бел. ред.) и сега имам критична дистанция, но той се опитва нещо да промени”, посочи Рот. По думите му трябва да се даде шанс на правителството, което е на власт само от една година, както и да се оценят трудностите, с които се сблъсква.

Според него всички страни се сблъскват с организираната престъпност и тя не е проблем само на България. Легални структури си сътрудничат с нелегални групировки, а организираната престъпност няма да има шанс без помощта на политици и банкери, каза още Рот.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996711
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031