Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.11.2010 14:47 - Военното разузнаване ще бъде ръководено от "изпълняващ длъжността"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 681 Коментари: 0 Гласове:
1



Един от заместник-директорите ще бъде назначен за изпълняващ длъжността директор на служба "Военна информация", каза министърът на отбраната Аню Ангелов в отговор на въпрос на журналисти в Министерския съвет в сряда. Министърът не назова име.

Ден по-рано става известно, че е постигнат компромис с президента за ръководител на службата. Правителството оттегли кандидатурата на комодор Валентин Гагашев, която не бе одобрена от президента и между него и военния министър по този въпрос цареше неприкривано напрежение.

Със свое решение от днес правителството предлага на президента да издаде указ, с който комодор Валентин Гагашев да бъде назначен на длъжността заместник-командващ на Съвместното оперативно командване и удостоен с висше офицерско звание "контраадмирал". Със същото решение кабинетът отменя свое предложение до президента от 6 август 2010 г., относно издаване на указ за назначаване на длъжност и удостояване с висше офицерско звание на офицер от Българската армия.

Предложих да се отмени това решение заради това, че изтича максималният срок, в който генерал или офицер може да бъде без длъжност в Министерството на отбраната. Затова трябваше да вземе решение или да го предложим за освобождаване от военна служба или да го назначим на длъжност, допълни министърът. Естествено, не можех да продължа да държа един генерал (комодор) да бъде без длъжност и да чака в продължение на три месеца някакво назначаване, да го държа заложник на нежеланието и бездействието на президентската институция да вземе решение по предложението на МС за неговото назначаване, коментира министърът.

Друга причина за отмяна на решението е, че виждам, че след 11 ноември (денят, когато бе учредено пропрезидентското гражданско движение АБВ - бел. ред.), изборът на конкретен човек от президентската институция, който да бъде назначен за директор на тази служба има по-далечна цел, продължи министърът.

Щом се прави политически проект и за нуждите на този политически проект, след като президентът господин Първанов стане само господин Първанов, този човек, който той е избрал и предлага сега аз да го предложа за назначаване, ще има в ръцете си информация, която може да я предава на човека, към който той е лоялен, допълни министърът.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12979455
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031