Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.12.2010 10:24 - Гамизов: Много скоро ще дойде европейска заповед за арест заради енергийната мафия
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 844 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 11.12.2010 10:24


Човек от службите умишлено е заблуждавал европейските органи, за да прикрива дейността на наши енергийни босове, а те от алчност са се обвързали с босненско-сръбски мафиоти и участват директно във финансирането на военнопрестъпници, пише електронното издание БЛИЦ
  По горещата тема на деня - ареста на собственик на енергийна компания за източване на ДДС, БЛИЦ се обърна за коментар към Стефан Гамизов, чиято консултантска компания работи преди няколко години в ТЕЦ "Марица Изток 2" и който внесе неотдавна в националното следствие сигнали за чудовищни по думите му злоупотреби в централата.

Кражбите на електроенергия и на въглища са върхът на айсберга според Гамизов.

"Всичко започна с проект през 2002 г. за една японска компания", разказва той. "Покрай него осъзнахме, че виждаме неща, които не трябва да се виждат, установихме кражба на електричество в убийствени размери. Оказа се, че това електричество излиза от България и босненско-сръбската енергийна мафия го продава в Гърция".

"Мислех си, че срещу нас стоят политици и ни пречат, защото проектът ни е евтин и не ни се дават рушвети. Но нещата се оказаха дебели.  Никога не съм предполагал, че ще открием такива неща. И че има стройна структура, енергийна мафия, която е под контрола на още по-голяма структура, съставена от босненски сърби, и всички те са дълбоко свързани с най-болезнените неща, които са се случвали в бивша Югославия".

"И като излезе това преди три години, аз се пъхнах в една бронирана кола, защото си дадох сметка, че това вече не са детински игри. Не се отказахме и конфликтът ескалира", описа враждата си с босовете в енергийния бранш Стефан Гамизов.

Нашите служби за сигурност ще бъдат обвинени директно, че подпомагат укриването на воннопрестъпници от бивша Югославия

"Това, че хора като Богомил Манчев не са си давали сметка и от алчност са били готови да работят с тези хора, не значи че в нашето контраразузнаване, което е изцяло под влиянието на руските външни служби, не са били наясно за какво става дума", убеден е Гамизов.

"Естествено движещият мотив на тези хора е корупцията и огромните пари, които те са изкарвали. Само че ще видим Шенген след януари през крив макарон, като се извадят наяве схемите. Казано на прост език, ще видим как ще се държат Бойко Борисов и Цветан Цветанов, като цъфнат тези неща. И Бойко Борисов какво ще избере да пази – собствените си задни части или на тия мафиоти. Тепърва ще гледаме догодина неща, които в България не са се случвали".

Заповедта за арест ще е заради подвеждащи доклади от български офицер, с които той е прикривал енергийната мафия пред европейски разследващи органи,

повдига завесата Гамизов. Запитан за имена, той се шегува, че тогава вече ще трябва да ходи с бронетранспортьор. "Говорим за хората, които осигуряват финансирането, за да може Ратко Младич да не бъде открит до момента. Търси го целият свят и не могат да го намерят".

"Вук Хамович е човекът, който стои най-високо. И още Богомил Манчев, с когото има бизнес в България, Чавдар Чернев, босът на амфетамините. Нашите хора са си намерили политически покровители по света. И работят за едни от най-гадните режими".

"Не е битката на Гамизов да си запази доброто име и бизнеса. Оказах се политическо лице, изправено пред една зловеща структура, от която са луднали целите Балкани", заключи енергийният консултант.

Ето част от разговора ни с него:

- Те се опитват сега да построят ТЕЦ в Босна и Херцеговина и всичките им пари са китайски.

Кой е инвеститорът?
- Мафията. Те перат парите си в Китай. А в Китай не можеш да переш пари, ако не вършиш някакви услуги за тях. Там всичко е под тотален контрол. За да им се отвори път, значи вършат някаква работа.

Например?
- Помните ли онази комична история, когато Македония призна Тайван? Тези хора на другия ден са били там и са заплашвали политическите лица, извършили този акт, буквално с убийства. Упражнили са масивен криминален натиск над политически лица.

Вие откъде знаете това?
- Знам го, обикалял съм тези държави и съм водил интервюта на 4 очи. Това е информация, която не се придобива с “тоя ми го каза, оня ми го каза”. Последните две години съм направил 164 полета.

Искате да кажете, че те са вършили работа на китайците?
- Свършили са нещо, което обслужва Китай. Нямам представа кой ги е инструктирал, но парите за тази централа идват от китайски банки, които са под контрола на държавата. Аз не коментирам структурата на политическия акт “признаване на Тайван”, очевидно това е била някаква глупост, кой знае защо. Казвам просто, че на другия ден са отишли едни хора да притискат в полза на Китай. Не е нужно много да се умува, за да се разбере какво става.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996413
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031