Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2010 13:10 - Честит първи сняг! Слагайте веригите!
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 481 Коментари: 0 Гласове:
2



Движението по всички пътища в Смолянска област трябва да е задължително с вериги, съобщиха от Областното пътно управление.

Заради снега в района на София и Перник пътните настилки в тези райони и по високите и усойни места в страната са заснежени и заледени. Почистват се и се опесъчават.

На магистрала "Тракия" сняг вали между 25ия и 60-ия километър.

Пътищата в Кюстендилска област са проходими при зимни условия и временно е наложено

ограничение за движението на товарни автомобили, пътуващи по направлението от Кюстендил към ГКПП "Гюешево" -

участъкът се почиства.

От 9 часа тази сутрин е затворен за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета пътят между гр. Гоце Делчев и гр. Сандански през Папаз чаир. Всички останали автомобили, преминаващи през този пътен участък, задължително трябва да са с вериги. Шосето се почиства и опесъчава, допълниха от ОД на МВР.
 

Причина за въведените ограничения са падналият сняг и натовареността на планинския път, който се използва като обходен след затварянето на първокласен път Е-79 в Кресненското дефиле на 5 декември, когато част от шосето бе отнесено от придошлата река Струма. Там ремонтите продължават.

Според информация от Областното пътно управление ще се спази първоначално обявеният 10-дневен срок и се очаква движението по този най-натоварен път между България и Гърция да бъде възстановено в четвъртък.

Всички останали пътища в Благоевградска област в момента са проходими при зимни условия. Пътните служби почистват участъците със снежна покривка.

Пътните настилки в София са обработени, 150 са машините, които са в готовност да започнат снегопочистване.

Това съобщи пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, която бе на пл. "Възраждане", за да провери на място предприетите действия по зимното почистване.

Тази сутрин са обработени със смеси против заледявания улиците на масовия градски транспорт, както и други улици с обществена значимост за кварталите.

В столицата оперират седем фирми по поддържане на чистотата, а общинските пътища се поддържат от други три.

Републиканската пътна мрежа в Столичната община също е обработена, а за нея се грижат фирмите, наети от ОПУ-София.

Обработени са стръмни участъци в район "Витоша", както и пътищата към планината.

Призовават се водачите на моторни превозни средства да излизат на пътя с личните си автомобили, само ако са добре оборудвани за зимни условия, както и да карат със съобразена със зимната обстановка скорост. 

До 20 декември се пренасочва движението по направление Перник-Кулата и обратно по обходен маршрут Радомир-Червена могила-Долна Диканя, като е въведено ограничение на скоростта до 40 километра в час.

Забранено е преминаването на автомобили с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча-Копривщица, над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона през Айтоски проход.

На ГКПП "Илинден-Ексохи" не се допуска преминаване на автомобили без вериги.

Вижте подробна прогноза за времето у нас и по света на сайта Sinoptik.bg




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13047151
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930