2. Евгений Тодоров
3. Иван Бедров
4. Иво Инджев
5. Калин Манолов
6. Мартин Заимов
7. Николай Караиванов
8. Николай Младенов
9. Пламен Асенов
10. BLITZ
11. BPOST
12. FROGNEWS
13. R.E.D.
14. СВЕЖО
15. Ян Бибиян
16. ОРИНАВИ
17. Стефан Бонев
18. Петя Ставрева
19. Александър Секулов
20. Оринави
21. Веско Петров
22. Сантов
23. Силви Стефанов
24. Христо Гагов
25. Пламен Славов
26. Bulgaria_news
27. Елена Емануилова
28. Mese4inkata
29. Първа блогерска среща - 24.07.2009
30. Георги Цанков
"Надявам се в най-скоро време да направим музей на хубавото българско вино", заяви министърът на културата Вежди Рашидов на откриването на първия по рода си у нас празник на младото вино. За да посрещнат новата реколта от изумрудената течност, бг производство, в столичния хотел „Шератон” присъстваха и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и Негово императорско и кралско височество ерцхерцог Шандор фон Хабсбург-Лотарингия, Принц на Тоскана и Велик княз на Румъния.
Първият празник на младото българско вино, който е организиран от Европейския рицарски орден на виното – Консулат България, и Столичната община, представи продукцията на над 25 български винопроизводители. На откриването на събитието министър Рашидов обясни, че в новия музей ще бъде показан пътят на виното по нашите земи от най-дълбока древност до наши дни.
Заради приноса си към развитието на европейските култура и ценности, винената култура и приятелството министър Рашидов бе удостоен с Почетен кръст на Европейския рицарски орден на виното. „Изключително съм щастлив да получа подобно признание и въпреки че в момента имам известни здравословни проблеми, смятам малко по-късно да се подложа на лечение с хубаво младо българско вино”, пошегува се министърът, който се появи на награждаването въпреки лекарската забрана да напуска болничната си стая.
С наградата "Пламък на мира" бе отличен и Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните. "Пламък на мира" се връчва за принос в развитието на европейските културни ценности и политиката за мирно развитие на обществото. Кулминация на празника на младото вино бе организираният вчера за първи път в България Бал на виното, който бе открит по традиция с виенски валс.
Шампанизираният еликсир на "Магура" е хит за празниците
Винарска изба „Магура” представи преди ден на празника на виното в „Шератон” новата си серия от 5 млади вина, която включва "Пино ноар", "Розе", "Шардоне", "Магурска теменуга" и "Гъмза". Те ще бъдат на пазара в началото на идната година. Десетки гости на празника на младото вино опитаха от невероятните шампанизирани вина на винарска изба „Магура”. Пенливото вино на избата се произвежда по оригинална френска технология и е единственото в България, което отлежава в пещерна галерия на постоянна температура и влажност на въздуха, което допринася за изключителните му вкусови качества.
Познавачи на еликсира коментираха за „Новинар”, че шампанизираното вино на изба „Магура” от години се слави като едно от най-добрите на родния пазар и е сред най-предпочитаните питиета за новогодишните празненства.