Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2010 16:49 - Вежди Рашидов ще прави музей на виното
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1099 Коментари: 2 Гласове:
2



"Надявам се в най-скоро време да направим музей на хубавото българско вино", заяви министърът на културата Вежди Рашидов на откриването на първия по рода си у нас празник на младото вино. За да посрещнат новата реколта от изумрудената течност, бг производство, в столичния хотел „Шератон” присъстваха и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов и Негово императорско и кралско височество ерцхерцог Шандор фон Хабсбург-Лотарингия, Принц на Тоскана и Велик княз на Румъния.

Първият празник на младото българско вино, който е организиран от Европейския рицарски орден на виното – Консулат България, и Столичната община, представи продукцията на над 25 български винопроизводители. На откриването на събитието министър Рашидов обясни, че в новия музей ще бъде показан пътят на виното по нашите земи от най-дълбока древност до наши дни.

Заради приноса си към развитието на европейските култура и ценности, винената култура и приятелството министър Рашидов бе удостоен с Почетен кръст на Европейския рицарски орден на виното. „Изключително съм щастлив да получа подобно признание и въпреки че в момента имам известни здравословни проблеми, смятам малко по-късно да се подложа на лечение с хубаво младо българско вино”, пошегува се министърът, който се появи на награждаването въпреки лекарската забрана да напуска болничната си стая.

С наградата "Пламък на мира" бе отличен и Мирослав Найденов, министър на земеделието и храните. "Пламък на мира" се връчва за принос в развитието на европейските културни ценности и политиката за мирно развитие на обществото. Кулминация на празника на младото вино бе организираният вчера за първи път в България Бал на виното, който бе открит по традиция с виенски валс.

Шампанизираният еликсир на "Магура" е хит за празниците

Винарска изба „Магура” представи преди ден на празника на виното в „Шератон” новата си серия от 5 млади вина, която включва "Пино ноар", "Розе", "Шардоне", "Магурска теменуга" и "Гъмза". Те ще бъдат на пазара в началото на идната година. Десетки гости на празника на младото вино опитаха от невероятните шампанизирани вина на винарска изба „Магура”. Пенливото вино на избата се произвежда по оригинална френска технология и е единственото в България, което отлежава в пещерна галерия на постоянна температура и влажност на въздуха, което допринася за изключителните му вкусови качества.

Познавачи на еликсира коментираха за „Новинар”, че шампанизираното вино на изба „Магура” от години се слави като едно от най-добрите на родния пазар и е сред най-предпочитаните питиета за новогодишните празненства.



Тагове:   музей,   вино,   Вежди Рашидов,


Гласувай:
2


Вълнообразно


1. kikowsky - Да, за магурското вино е точно така :)
14.12.2010 17:03
Оная вечер на фирмения банкет взех едно каберне совиньон. Много ни се хареса и поръчвахме още :) Прекрасен вкус и чудесно настроение :)
цитирай
2. reporter - Има много качествени български ...
14.12.2010 17:08
Има много качествени български вина. Ще се радвам ако напитката на боговете намери повече почитатели
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040293
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930