Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.01.2011 20:58 - МВР призна "пропуски" при съхранението на секретни записи
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 541 Коментари: 0 Гласове:
1



Шефът на Дирекция "Оперативно-техническо издирване" в МВР Росен Иванов е признал пред комисията за контрол на СРС наличието на "известни пропуски" при съхранението. Това съобщи Явор Нотев ("Атака"), председателят на парламентарната комисия , която изслуша Иванов. ДОТО е службата, която изпълнява всички заявки за подслушване в страната.

В един глас Нотев и шефът на ДАНС Цветлин Йовчев, който също бе изслушван в парламента, уверяваха, че изтеклите записи на Ваньо Танов не са автентични. Първо Явор Нотев обясни, че при анализ на записите в ДОТО са изолирали гласове на трима души в записите, но не уточни в кои. Според него това е неопровержимо доказателство за външна намеса.

Прокурорската експертиза до този момент изясни единствено, че изтеклите записи са презапис на диктофон от компютърни тонколони. От своя страна Цветлин Йовчев обясни, че "ще се изненадат тези, които лансират тезата, че разпространените разговори на Ваньо Танов са автентични".

За мен нещата са ясни, каза той и допълни, че трябва да излязат експертизите, за да се изясни въпросът.

"От това, с което съм се запознал, си имам едни съмнения, че това, което е изнесено като записи, е автентично", каза той пред репортери, след като бе изслушан в комисията за контрол на ДАНС. Според него е възможно да е направено незаконно подслушване.

Пресичането на подобен шпионаж на високопоставени държавни служители е работа точно на ДАНС.

Йовчев бе питан и за бившия си служител Росен Миленов, който миналата седмица се появи в "Шоуто на Слави" и обяви, че разпространените разговори на Танов с премиера са истински. Миленов освен това каза, че напуснал ДАНС, защото вътрешният министър Цветанов използва спецагенцията за свои политически цели.

Йовчев заяви, че твърденията на Миленов трябва да се проверят, защото изказванията му били политически. Като служител на ДАНС Миленов не е имал достъп до такава информация, от която може да прави изводи, че записите са автентични, каза още шефът на агенцията.

Йовчев добави, че следи с недоумение твърденията на Миленов, който е работил в ДАНС за кратко и на ниско ниво.

Проверката на това, което е правил, до какви документи е имал достъп, както и на секретните му дневници показвала, че единственото му вярно твърдение е, че е работил в ДАНС.

В същото време Йовчев потвърди, че Миленов е имал достъп до дейности, свързани с разработката срещу шефа на митниците.

Запитан какво е станало със сигнала, изпратен преди повече от половин година от Ваньо Танов за неправомерно разработване на сина му, Йовчев отвърна, че проверката се прави от прокуратурата.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995600
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031