Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.02.2011 18:34 - Алексей Петров влиза в битка за президентския пост
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 462 Коментари: 0 Гласове:
2



Инициативният комитет "Единение и екипност" разпространи във вторник съобщение, с което обяви началото на подготовката на кампанията за президентските избори. Mediapool публикува дословно съобщението, тъй като преразказът му може да се окаже подвеждащ.

"Инициативният комитет с координатор проф. Милен Семков обсъди екипа за участие в изборите за президент на България и прие екипът да бъде в следния състав: доц. Алексей Петров, доц. Николай Георгиев и уважавана дама, чието име ще бъде оповестено по-късно, поради риска да стане обект на репресия.

Номинираните благодариха за оказаното им доверие и подкрепата от редица съмишленици и симпатизанти. Доц. Алексей Петров заяви, че главната задача е с екипността да се преодолее социално-икономическата криза в България, а чрез единението на българите - "студената гражданска война", и да се сложи точка на изтощителния двадесетгодишен преход.

От своя страна доц. Николай Георгиев изтъкна, че единението на българите е важен елемент на националната сигурност и предпоставка за по-пълното ни интегриране в евроатлантическите структури.

Координационният съвет препоръча съставът на екипа да се разшири, но членският му състав да не надхвърля седем човека.

На 1 май 2011 г. Инициативният комитет ще одобри окончателния състав на кандидат-президентския екип, както и конкретните роли на членовете в него. Инициативният комитет прие да носи името Инициативен комитет за "Единение и екипност".

Помолен за повече подробности, проф. Семков уточни пред Mediapool, че кандидатът за президент ще е Алексей Петров, но не пожела да назове името на кандидата за вицепрезидент, както и името на дамата.

“Засега екипът е от трима души като в зависимост от социално-икономическата обстановка може да достигне шест-седем души“, посочи той. Семков заяви, че е възможно, ако Бойко Борисов не се кандидатира за президент, Алексей Петров също да се оттегли и вместо него да се яви друг от екипа. Алексей Петров обаче си запазва и опцията да участва в изборите независимо от това дали Борисов ще се кандидатира или не.

В момента Алексей Петров е под домашен арест в очакване да му бъдат повдигнати обвинения като глава на престъпната група "Октопод". Всичко е в ръцете на прокуратурата и залогът е изключително голям, тъй като цялото правителство е заложник на компроматната война, обявена от лагера на Алексей Петров. Искането на бившия висш съветник в ДАНС, обвиняван за организатор на група за рекет, сводничество, изнудване и пр., е декларирано отдавна – Борисов да се освободи от заместника си Цветан Цветанов, който бил скалъпил обвиненията срещу Петров.

Все още не е ясно дали Борисов ще приеме сделка с водача на "Октопода", но според анализатори той трябва да вземе решение скоро, тъй като изборите наближават.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА - ТУК



Тагове:   Алексей Петров,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12995389
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031