Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2011 20:16 - Британският премиер призна провала на мултикултурализма
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 858 Коментари: 0 Гласове:
4



Дейвид Камерън определи сегрегацията и сепаратизма като ключови проблеми, които стоят зад заплахата от ислямски екстремизъм. Той призова за "обща национална идентичност", която да замени "държавната доктрина за мултикулурализма".

Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън определи сегрегацията и сепаратизма като ключови проблеми, които стоят зад заплахата от ислямски екстремизъм, съобщи EurActiv. Камерън призова за "обща национална идентичност", която да замени "държавната доктрина за мултикултурализма".

Според министър-председателя западните страни по-скоро трябва да се противопоставят на екстремизма, а не да поддържат политика на толерантност. Той направи това изказване миналата събота в Мюнхен по време на конференция по въпросите на сигурността.

По думите му концепцията за мултикултурализма е насърчила сегрегацията и не е позволила достигането на такава "визия за обществото", към която хората искат да принадлежат.

Камерън направи и разграничение между исляма като религия и ислямския екстремизъм в качеството му на политическа идеология.

Според британския премиер с тази доктрина различните култури са били окуражени да живеят отделни животи, отделени едни от други и от останалото население. Той допълни, че дори общности, които действат в противоречие с британските ценности, са били толерирани.

Камерън разкритикува и традицията на "пасивна толерантност", залегнала в британското общество, според която никой не обръща внимание на имигрантите, докато не нарушат закона.

Той даде за пример практиката на принудителни бракове, разпространена в някои общности. Според премиера британското общество не е реагирало адекватно на този "ужас".

Дейвид Камерън призна също, че терористичните заплахи остават най-голямата заплаха за страната. Той уточни, че една част от актовете са организирани от граждани на страната.

За да сложи край на "либералните" практики от миналото, министър-председателят подчерта, че Великобритания трябва да се увери, че имигрантите говорят езика на своята нова страна. Те трябва да са възпитани съгласно споделена култура и ценности, допълни Камерън.

Хората трябва да се чувстват свободни да кажат: "Да, аз съм мюсюлманин, индус, християнин, но също и лондончанин или берлинчанин", заяви премиерът. Именно в тази идентичност, в това чувство на принадлежност към нашите страни се крие ключът към истинското сближаване, смята Камерън.

В Обединеното кралство започва работа нова Национална гражданска служба. Тя ще предлага двумесечна програма, която да учи младежите от различни социални среди да се интегрират в обществото.

През октомври 2010 г. германският канцлер Ангела Меркел заяви, че опитите да се изгради мултикултурно общество в Германия "са се провалили напълно".


After Merkel, Cameron too says multiculturalism has failed



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033379
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930