Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.03.2011 13:59 - Христо Стоичков става почетен консул на България в Барселона
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1163 Коментари: 0 Гласове:
5



Министър-председателят Бойко Борисов е поканил Христо Стоичков за почетен консул на България в Барселона. Това обяви самият премиер в интервю за ТВ7, цитирано от "Фокус".

image

Христо Стоичков съм го поканил и той е приел, да бъде наш почетен консул в Барселона. Там той е Господ, не консул – Господ, мотивира предложението си Борисов. Според него това помага за самочувствието на нацията, а новият пост на бившия играч в националния отбор по футбол и на "Барселона" ще бъде уреден до месец – месец и половина.
За кандидатите за президент на ГЕРБ ще кажем юни – юли, обяви още премиерът и коментира, че "по-демократично управление от нашето не е имало". "Дай Боже всекиму през някоя и друга година да го спрягат като основен кандидат за президент. Аз останах да се занимавам с боклука на София, не станах президент, сега не виждам никакво основание да оставя най-отговорния пост в държавата, който носи най-много негативи и отговорности", каза още Борисов.

Според информация във в."Стандарт" обаче Христо Стоичков ще участва в кандидатпрезидентската надпревара заедно с кмета на София Йорданка Фандъкова.

Само преди два дни стана ясно, че ЕС праща Христо Стоичков в Буркина Фасо като посланик на добра воля в европейска инициатива в борбата с глада.

Ролята на почетния консул: 
Почетният консул работи на доброволни начала в помощ на гражданите на съответната държава, статутът му е регламентиран във Виенската конвенция. Работата на почетните консули не е толкова административна, а представителна. Те не са държавни служители и не получават заплата. По регламент всеки почетен консул прави ежегоден отчет за дейността си пред външното министерство. Номинират се хора, които са добре познати, авторитетни и влиятелни личност в страната си. Необходимо е почетният консул да е финансово независим, тъй като не получава заплата, командировъчни и др. финансови облаги.


Емоционалната връзка между България и Русия не може да бъде изтрита, заяви по повод националния празник на страната, премиерът. България като държава, като народ, заслужава да бъде. Нека в този свят ден да се поклоним пред тези, които са замръзнали, които са умрели в проходите, тези хора, които вдигайки въстание в България, са направили така, че са помогнали и ние самите да се освободим от турско робство, с руска помощ. Не можем да забравим и хилядите воини от други държави, които са помогнали, които са си дали живота. Но тук идва и тази емоционална признателност на българския народ към Русия, каза Борисов. Във всеки друг план България от Русия е абсолютно независима, смята премиерът.


ЕС изпраща Стоичков в Буркина Фасо като посланик на добра воля срещу глада - 01 мар



Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034352
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930