Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.04.2011 20:45 - ПЪРВИ АРЕСТ И ГЛОБА ЗА НОСЕНЕ НА БУРКА И НИКАБ ВЪВ ФРАНЦИЯ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 4075 Коментари: 2 Гласове:
0



 Във Франция вече арестуваха жена заради това, че носи никаб. Това стана в парижкото предградие Сен-Дьони, където тя е била задържана на улицата и отведена в полицейското подразделение, след като отказала да открие лицето си.


image


В полицията жената вдигнала своя никаб и заявила, че не е била принуждавана да го носи. Принудата според новия закон, който влезе в сила вчера, се наказва като престъпление. Полицаите са й обяснили какво предвижда новият закон и са я освободили. 

Вчера, още в първия ден на забраната за носене на бурка и никаб, млада жена, родена през 1983 г., е била разпитана, но полицията не уточнява как е била облечена. Тя е била засечена около 17.30 в търговски център в провинцията. Била й е наложена глоба от 150 евро.

Също вчера няколко жени протестираха на площада пред църквата Нотр-Дам в Париж. Те носеха бурка и никаб и бяха задържани от полицията. Влезлият от вчера закон забранява носенето на бурка и накаб по улици, площади, обществени градини и паркове, магазини и държавни и общински институции. 
Полицията смята, че това е един трудно изпълним закон.

Смята се, че във Франция около 2 хиляди жени напълно покриват тялото и лицето си.


Тагове:   Франция,   мюсюлмани,   закон,   бурка,


Гласувай:
0



1. анонимен - Махнете бурките!!!
25.02.2012 00:07
Бурка е ултимативният символ на потисничество върху жените.Никоя жена не бива да носи нещо подобно.Само някоя тъпа патка с промит мозък би заявила,че го носи като неин личен избор.Мъжете в исляма принуждават жените да се забулват и ако някой го отрича,значи е имал късмета да не е мюсюлманин или да е роден в изключително либерално семейство.Ислямът за мен е една човеконенавистна религия.И отношението към жените им го доказва.Нима те очакват да повярваме,че носят бурка и хиджаб по свое желание?Във Франция са постъпили много правилно,че са забранили това абсурдно облекло.Дано някой ден тъпите мюсюлмански патки се щракнат,че без бурката ще им е много по-добре.Освен това каква е гаранцията,че някой опасен престъпник не използва бурка или никаб,за да се скрие?Когато става дума за евентуална опасност от тероризъм,някои индивидуални права може и трябва да се отменят.А и не виждам кой знае каква трагедия да ти забранят да носиш парче плат.Направо ме дразнят някои хора,че се жалват за глупости.Мюсюлманките си мислят,че е краят на света,но има далеч по-лоши неща.Важното е човек да се чуства удобно в дрехите,които носи.Как жена,която носи бурка,изобщо може да води пълноценен живот?Не само,че зрението й е ограничено по този начин,но просто тя не прилича на човек.И изглежда доста зловещо.Мислете ме за расист и каквото искате,но аз не бих се приближила до жена в бурка или никаб,камо ли бих я заговорила.Искам да виждам лицето на събеседника си,а не да гадая дали това всъщност не е терорист,представяш се за жена.Под такова покривало като нищо могат да се скрият експлозиви и други оръжия.Нека мюсюлманските патки докажат,че се забулват по свое желание,ако могат,и тогава правата им да бъдат уважени.От друга страна,макар само плат,бурката е и символ на потисничество и обезличаване.Жената в бурка наистина не е човешко същество и прилича на нищо.Не мога да уважавам хора,които правят такива ужасни експерименти със себе си.Коя интелигиентна жена ще избере да се прави на палячо?
цитирай
2. анонимен - Аз съм за Бурките и всиюко останало
14.05.2012 20:43
Смятам, че съм доста интелигентна и сама мога да избирам какво да нося било то бурка с жартиер или никаб...Не се смятам , че съм палячо и се намирам за доста сексапилна...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033980
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930