Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2011 15:56 - Кандидат-президентът на ГЕРБ ще бъде обявен през август
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 513 Коментари: 0 Гласове:
1



Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще бъде обявена през август, заяви в неделя премиерът Бойко Борисов пред журналисти след освещаването на нова църква в Гигинския манастир "Св.Св. безсребърници и чудотворци Козма и Дамян".

"Ще ви кажа, че нашето решение ще го вземем някъде август месец, защото дотогава имаме да си свършим всичките работи, които виждате – всеки ден откриваме, започваме. Динамиката е много голяма и държавата вече излиза от най-тежката финансова и икономическа криза", заяви премиерът.  Според него е нормално  всяка партия да си излъчи лидера за президент.

Той изрази учудването си от тези, "които са в опозиция, които имат редкия шанс не на думи, а на дела, да се справят с ГЕРБ, да не издигнат лидерите си за президент, за държавния глава, за върховния главнокомандващ длъжността, и тикат разни други хора пред себе си". "Това е битка на лидери”, посочи премиерът Борисов.

По думите му "единствено ГЕРБ има оправдание да не изкара лидера си на партията на избори, защото той е премиер на страната". Според Борисов, всички останали партии не трябва да се крият, ако имат по-стойностен човек, освен лидера си и този човек трябва да стане лидер на партията, не само президент.

ГЕРБ иска да има кметове в поне 10 областни града

Вицепремиерът и шеф на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви в събота в Каварна, че програмата минимум, която партията си поставя на предстоящите местни избори, е да спечели в десет областни града, както и през 2007 година. Той припомни, че тогава в 9 големи общини ГЕРБ спечели изборите, в 10-та община бе в коалиция с ВМРО в Пловдив.

Той коментира, че като цяло практиката показва, че ГЕРБ печели по-добри резултати, когато се явява самостоятелно, отколкото когато е в коалиция.

За някои от общините в ГЕРБ вече имали ясна нагласа кой ще е кандидат-кметът, трябвало само да се вземе окончателното политическо решение. След края на май ще започне поетапното обявяване на номинациите за кметове на ГЕРБ, посочи той.

"В големите областни градове ще играем самостоятелно и ще издигаме собствени кандидати", посочи той, но допълни, че в същото време ГЕРБ прави и задълбочен анализ за възможностите за коалиране с други формации.

За програмата максимум на партията, Цветанов заяви, че всичко зависи от мобилизацията и от това, което съществува като амбиция за постигане.

"Аз не деля общините на малки и големи, защото и малката може да бъде част от развитието на даден регион и да допринесе за развитието на един областен град", коментира той.

Цветанов даде за пример Каварна, която подпомага Добрич с възможността повече туристи да идват в региона. Според него моделът на каварненския кмет Цонко Цонев е достоен за подражание от други малки български общини, които се стремят към успехи.

"Ако Каварна не иска Цонко Цонев да бъде кмет, това е голяма загуба за града", посочи Цветанов.



Тагове:   политика,   избори,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13042838
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930