Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.05.2011 12:03 - Румен Петков предрече оттеглянето на американския посланик
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 716 Коментари: 1 Гласове:
2



"Лъжец, боклук, прахосник, наркоман, абсурден." Това са част от определенията, с които бившият вътрешен министър и депутат от БСП Румен Петков засипа в понеделник от ефира на бТВ американския посланик Джеймс Уорлик. В пореден изблик на злоба срещу дипломата Петков обяви, че е сигурен, че Уорлик "до няколко месеца" ще бъде изтеглен от САЩ.

"Уорлик е абсурден. Той се меси във вътрешните работи по абсурден начин. Имам основание да смятам, че той е употребявал наркотици", преповтори познатите си твърдения депутатът с уточнението, че имал данни, че Уорлик е убеждавал български граждани в полезността да се разреши меката дрога в страната.

Бившият МВР шеф не спря до тук и предположи, че причина за оттеглянето на посланика ще станат "честите му посещения в скъпи нощни заведения с дами". Петков не изясни как е разбрал за тези навици на Уорлик, като предпочете да попита откъде дипломатът разполага със средства, достатъчни за подобни развлечения.

Враждата между Петков и Уорлик датира от началото на декември миналата година, когато американското посолство отне задокеанската виза на депутата заради разследване срещу него. Ексвътрешният министър поде канонада срещу Уорлик, наричайки го "лъжец, треторазряден актьор и боклук за изритване".

Президентът Георги Първанов пък обяви, че "от времето на генерал Каулбарс, извънреден пратеник на руския император, никой чужденец не се е държал така - като генерал-губернатор". Причина за коментара му стана грешка в превода, според която Уорлик казал, че дискусията между президента Георги Първанов и министъра на отбраната Аню Ангелов за отбранителната политика "малко прилича на фарс". После обаче стана ясно, че Уорлик не е използвал думата "фарс" (farce), а "измислена" (false).

В края на миналата седмица в офанзивата срещу щатския посланик се включи и лидерът на "Атака" Волен Сидеров, който обяви в парламента, че е бил заплашен от Уорлик и се чувства застрашен. Причина затова станала "засадата", която политикът, известен с хулиганските си изцепки в самолет на "Луфтханза", устроил на дипломата в столичен ресторант. Целата била да му каже, че САЩ трябвало да платят около 2 млрд. долара наем за ползването на военните бази у нас от 2006 до 2011 г.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Ще чакам
16.05.2011 14:42
с голямо търпение коментара на "държавната глава" по казуса "Румен Петков и истинските боклуци в България". Този път вече няма оправдание в "грешен превод". Освен ако "главата" не знае български език и значението на някои думи в българския език. Това вече ми мирише на международен скандал. Такава словесна разгащеност не съм очаквал дори и от устата на субекта Р.П. Жалко, че не се кандидатира за Президент - на България и подхожда точно такъв ... :))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997593
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031