Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2011 10:06 - Парламентът обяви ”Атака” за опасна за България
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

В безпрецедентно остра декларация Народното събрание осъди ”провокациите” и ”опитът за подкопаване на етническия мир” и обяви ”Атака” за ”опасна за управлението на страната”. Политическият документ бе приет със 127 гласа ”за” бе нито един ”против” и ”въздържал се”.

”С тези свои действия Атака се изолира от демократичното общество и е неразбираема за българите”, се казва в декларацията по повод сблъсъците пред джамията ”Баня башъ”, внесена и подкрепена от ГЕРБ, БСП, ДПС и Синята коалиция. Преди гласуването малцината депутати от ”Атака” напуснаха залата.

Народното събрание призова медиите ”да не дават трибуна на езика на омразата”.

Преди народните представители да изразят своята позиция, Явор Нотев от ”Атака” излезе с изпреварваща декларация на лидера на партията Волен Сидеров, която бе опит за разграничава от инцидентите. В нея се призовават МВР и прокуратурата да разкрият виновните за сблъсъците пред джамията, които не били членове на ”Атака”.

Самият Сидеров не присъстваше в залата, а от думите на Нотев се разбра, че той е на срещи със симпатизанти из страната. От "Атака" заявиха, че се готвят нови демонстрации пред джамията по повод петъчната молитва и категорично се разграничиха от тях.
 

След като лидерът на ДСБ Иван Костов представи декларацията, които осъжда действията на националистите, заместник-председателят на ”Атака” Станислав Станилов каза, че така парламентът ”осъжда на предварително на смърт ”Атака”.

Той заяви, че не може парламентът да бъде съд и да се произнася преди това да сторят МВР и прокуратурата. Станилов призова депутатите да си ”спомнят за инцидента на магистрала ”Тракия”, който след това се оказал ”кух”. ”Правото не може да стои пред кривото”, допълни той преди да напусне залата и да не дочака гласуването.

При представянето на декларацията Иван Костов заяви, че приемането на този политически документ е правилен ход за България и той има за цел да ”охлади” ситуацията в страна и да даде знак на международните партньори на запад и изток, че България няма да толерира подобни ксенофобски прояви.

Костов заяви, че в радикалните ислямистки сайтове инцидента пред софийската джамия се коментира като посегателство срещу петъчната молитва, което трябва да бъде ”наказано”. Той добави, че декларацията ще бъде ”полезна за сигурността на страната”.

Лидерът на ДСБ добави още, че действията на Столичната община при съгласуването на демонстрациите са били ”мекушави”.




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12994903
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031