Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2011 14:40 - Иван Костов: Ще подкрепим вот на недоверие срещу Цветанов, но не и за цялостната политика
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 583 Коментари: 0 Гласове:
1



Лидерът на ДСБ Иван Костов заяви във вторник пред бТВ, че партията би подкрепила вот на недоверие в сферата на сигурността, за да си отиде ресорният вицепремиер и министър Цветан Цветанов, но не и вот срещу цялостната политика на кабинета.  “Има министри в правителството, които заслужават подкрепа, затова вот за цялостната политика няма да срещне адмирациите на Синята коалиция. Но има вицепремиер в кабинета, от който свалихме доверието си. Този човек е най-слабото и опасно звено“, коментира Костов. Той посочи, че при падане на целия кабинет при вот на недоверие, ГЕРБ ще получи възможност да състави нови правителство, без Цветанов.

Като министри, които си вършат добре работата, Костов посочи Аню Ангелов, Николай Младенов, Трайчо Трайков и Нона Караджова.

Костов заяви, че обявеното преди дни вдигане на минималната работна заплата и пенсиите е “синдикален опит да се спечелят симпатии преди изборите“.

Според него вдигането на минималната работна заплата ще остави хора без работа. Костов допълни, че ГЕРБ се чувстват несигурни и затова прибягват до подобни инструменти. Според него истинският отговор на правителството срещу високите цени е трябвало да бъде войната с монополите.  

По повод решението на Конституционния съд, че прехвърлянето на пенсионните активи на категорийните работници в НОИ е противоконституционно, Костов заяви: “В този случай съдът отсъди, че управляващите са некомпетентни и управляват в нарушение на конституцията“. 

Според Костов Меглена Кунева не е кандидат, който трябва да привлича толкова внимание, ако остане независима. Според него обаче е възможно тя да привлече подкрепата на БСП и ДПС.

Според него кандидат без партийна подкрепа има по-малки шансове, защото президентските избори ще са “премерване на сили между политическите формации“.  На въпрос какво лошо има хората да гласуват за личност, Костов отговори: “Българите вече забравиха за партиите и гласуваха за Бойко Борисов, ето я реалността сега. Преди това гласуваха за Симеон Сакскобургготски“. По думите му идват лидери без необходимата подготовка и опит и хората гласуват за тях, след което остават излъгани.

Костов заяви, че има страхове и в СДС и в ДСБ, че вътрешният вот в Синята коалиция  може да бъде манипулиран. “Единственият начин да се преодолеят тези страхове е хората да отидат  и да гласуват“, коментира той. По повод кандидатурата на Стефан Софиянски за кмет на София, Костов припомни, че бившият кмет е напуснал поста си по средата на мандата си и е оставил столицата обвита в боклук.  Костов смята, че Софиянски няма реални шансове на кметските избори, но може да отклони гласове от кандидата на Синята коалиция и да му попречи да отиде на балотаж.

Костов коментира, че във вътрешните избори на десницата се е включил и Бойко Борисов като е нападнал ДСБ и е похвалил СДС за позицията на двете партии по фискалния борд. От СДС заявиха, че ще подкрепят въвеждането му, докато ДСБ са против.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12994992
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031