Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.06.2011 20:09 - Тодор Батков продаде 34% от в. "Стандарт"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 833 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 34% от акциите на акционерно дружество ″Стандарт Нюз”, издател на вестник "Стандарт”, са вече собственост на волейболния шеф на ЦСКА Георги Георгиев, съобщи в сряда агенция “Блиц”. Останалите 66% остават в ръцете на мажоритарния собственик адвокат Тодор Батков. Новината беше потвърдена от един от управителите на вестника Мартин Батков, брат на мажоритарния собственик, както и от новия акционер.

″Една трета от акциите на ″Стандарт” вече са собственост на българска компания с представител Георги Георгиев″, заявява пред агенцията Мартин Батков. ″Георги Георгиев имаше интерес към ″Стандарт” не от вчера. Сключихме сделката с изричното условие, че контролът върху редакционната политика остава в мажоритарния собственик”. Той допълва, че промени в редакционния екип не се предвиждат.

″Редакционната политика е въпрос на разбирателство между партньорите″, заявява новият съсобственик. "Влизането ми във вестникарския бизнес е едно ново предизвикателство за мен”.

Интерес към акциите на вестник ″Стандарт” е имало и от Централната кооперативна банка (ЦКБ), но до сделка не се е стигнало, отбелязва ″Блиц″. Мартин Батков категорично отрече твърдението, че 66% от акциите са заложени в ЦКБ срещу заем. "Това са спекулации, които не отговарят на истината”, каза Мартин Батков.

Той не пожела да коментира финансовите параметри на сделката. ″Това може да направи само мажоритарният собственик след като се върне от Москва”, отбеляза Мартин Батков.
 

Промени в собствеността и на пловдивския вестник "Марица"

 

Един от основателите на в. Марица и досега съдружник във фирмата издател, както и в рекламната агенция към всекидневника Хермес Медия, се е разделил с дяловете си, които отиват в ръцете на мажоритарния собственик Степан Ерамян и другия съдружник Спас Василев, пише електронното издание Plovdiv-online.

Раздялата е по взаимно съгласие.

На Спасов са били изплатени дяловете, както и поети необслужени кредити.

Официално в редакцията на Марица е съобщено, че той се оттегля по здравословни причини.

По неофициална информация Марица за пореден път е извадена на тезгяха, този път за сумата от 8 млн. лева.

Това е втори съдружник от началото на всекидневника, който се разделя с участието си във фирмата издател.

Преди повече от 15 г. първият главен редактор на Марица и съсобственик Стоян Вълев също се раздели с дяловете си във всекидневника.




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13024902
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930