Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.06.2011 19:25 - Зорка Първанова, Масларова и Кунева харесвани за президент от социалистите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1241 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 24.06.2011 19:34


 34 номинации за президент са направили до този момент общинските партийни конференции на БСП. Това съобщи в петък организационният секретар на левицата Евгени Узунов на заседание на Националния съвет на партията.

Сред имената, посочени от местните структури, са на съпругата на настоящия президент Зорка Първанова, на бившия социален министър Емилия Масларова и на независимия кандидат и бивш еврокомисар Меглена Кунева.

Сред другите, заслужили доверието на социалистите, са още вицепрезидентът Ангел Марин, депутатите Ангел Найденов, Андрей Пантев, Георги Пирински, Стефан Данаилов, Пламен Орешарски, Румен Овчаров, Петър Курумбашев, Антон Кутев, Явор Куюмджиев, Янаки Стоилов.

Издигнати са още проф. Георги Близнашки, Валери Жаблянов, Георги Кадиев, Димитър Иванов, Дора Янкова, Евгени Желев, Евгения Живкова.

Някои структури са се спрели на ректора на СУ "Св. Климент Охридски" проф. Иван Илчев, на Иван Гайтанджиев, Ивайло Калфин, Иво Атанасов, Корнелия Нинова, Мая Манолова, Костадин Паскалев, Меглена Плугчиева, ген. Михо Михов, Николай Петев, Стефан Василев, Георги Гергов.

За вицепрезидент са предложени Корнелия Нинова, Меглена Плугчиева, Михаил Миков, Никола Колев и Янаки Стоилов.

Да побързаме – гледат ни с усмивка”

За по-експедитивно избиране на президентска двойка се обяви смятаният за най-рейтингова фигура за държавен глава Стефан Данаилов. Той призова разширеното партийно ръководство “в рамките на 15-20 дни да се проведе нов национален съвет, който да утвърди кандидата, а след това вече да бъде представен на конгреса в края на юли”. “Време е да се свие този кръг от всички изброени имена до 4-5”, добави още Данаилов, давайки пример със себе си: “Аз отдавна благодарих за оказаното доверие, но няма да участвам в тази битка”, още веднъж убеди съпартийците си Ламбо.

Според бившия културен министър партията има срок не повече от седмица, в който тясното ръководство да се спре на един кандидат. “Нека се разбере кой иска да играе и кой не, за да не стане така в един момент – всички да се откажат”, допълни той. И не пропусна да отбележи, че БСП е обект на нескрита ирония. “Другите вече ни гледат и се усмихват”, добави Данаилов.

Номинациите са правени в очевидно различно емоционално състояние”

Изказването на Данаилов предизвика вялата защита на Изпълнителното бюро. “Номинациите са правени очевидно в различно емоционално състояние”, обясни Евгени Узунов по повод на многото лица, които симпатизантите на БСП искат да изпратят на поста държавен глава. Той посочи също, че много от издигнатите са отказали устно. А разнородните предложения се дължали на демократичността в партията. Узунов призова също да се изчака със “стесняването на кръга” до 16 юли, когато минат всички общински конференции.

Още по темата - ТУК




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. shtaparov - Масларова- "социалист"??!!
28.06.2011 04:04
Масларова не е истински социалист,а фалшив. Първо: отначало тя беше независима,и чак на 50 години,с голямо закъснение успя да узрее за партията. Второ,истинският социалист не прибира милионите,а ги раздава на бедните до последната стотинка!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13036349
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930