Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.06.2011 21:14 - Цветана Пиронкова смаза Винъс Уилямс с 6:2, 6:3
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1857 Коментари: 2 Гласове:
4



Цветана Пиронкова отстрани за втора поредна година американката Винъс Уилямс от тенис турнира "Уимбълдън", като се наложи с 6:2, 6:3 в мач от четвъртия кръг.

image

Цветана поздравява публиката след победата над Винъс Уилямс


Българката, полуфиналистка в турнира отпреди година, започна много добре на централния корт, със самочувствие и го запази до последното разиграване срещу петкратната шампионка. Сред зрителите на трибуните бяха принц Уилям и неговата съпруга Кейт Мъдълтън, останали след двубоя на местната звезда Анди Мъри по-рано.

"Да победя за втори път Винъс е равносилно на реализирана мечта, коментира Пиронкова, която миналата година победи Уилямс на 1/4-финал. - Чувствах се много спокойна. Играя добре, опитах се да я разиграя на основната линия".

image

Цветана Пиронкова


"Не ми беше трудно да приключа мача, опитах се да остана концентрирана и да мисля за следващата точка", добави българката, която в предния кръг се справи с миналогодишната полуфиналистка Вера Звонарьова.

Уилямс имаше проблеми предимно със себе си още от самото начало на мача. Американката бързо се изнерви, че не можеше да намери правилните действия в защита и често топките й летяха в аут.

Първата възможност за пробив дойде след двойна грешка на Винъс, но американката се измъкна. Последва дълго разиграване и нова възможност, която българката реализира с умна игра и поведе с 4:2 след подсечен форхенд.

Цветана увеличи разликата на 5:2, след като си спечели и сервиса. Последва пета двойна грешка на Уилямс и Пиронкова стигна до три възможности за пробив. Тя реализира третата от тях и спечели сета с 6:2 за по-малко от половин час.

image

Винъс Уилямс


Пловдивчанката започна отлично и втората част, докато Винъс продължи да праща ретурите си в аут. Пиронкова взе първия си гейм на нула. Това доведе до  допълнително агресия в играта й, но пък грешките зачестиха. Винъс изравни за 1:1, но Пиронкова взе още един гейм на нула за 2:1.

В четвъртия гейм Пиронкова получи две възможности за пробив за 3:1 и се възползва още при първото разиграване, след като Уилямс заби топката в мрежата.

В следващия гейм обаче Винъс показа най-добрата си игра от началото на мача и върна пробива с агресивен тенис. Въпреки проблемите Пиронкова имаше възможност да спечели подаването си, но точните отигравания на съперничката й се оказаха решаващи.

В шестия гейм българката отново проби за 4:2, като се възползва от двата удара в аут на Винъс при 40:40. Цветана заложи на защитна тактика, а агресията на американката не й е помогна. Винъс завърши 19:8 печеливши удари, но и 15 непредизвикани грешки срещу девет на българката.

Все повече обаче Пиронкова започна да изпитва трудности със своето сервиране. Докато в началото на мача беше безапелационна, в средата на втория сет Винъс намери начин да предизвиква разигравания. Така тя стигна до нови две точки за втори пробив, които Пиронкова спаси.

Проблемът на българката се оказа първият й сервис, който влизаше трудно и това даваше възможност на Уилямс за постоянни атаки. За целия мач пловдивчанката имаше 59% успеваемост на първия сервис срещу 76 на американката. Все пак след няколко разигравания Пиронкова успя да вземе този важен гейм за 5:2, благодарение на няколко атаки на Уилямс извън корта.

При 5:3 Пиронкова сервира добре с новия комплект топки, като стигна до три точки за пробив. Винъс спаси първата, но след това добрият сервис на Цветана й позволи да атакува ретура на американката и да приключи нещата за 1.15 часа игра.

image

Принц Уилям и съпругата му Катрин Мидълтън аплодират българката


Съперничка на Пиронкова на 1/4-финалите ще бъде поставената под номер 8 в схемата Петра Квитова (Чехия), която по-рано днес победи с 6:0, 6:2 белгийката Янина Викмайер. "Срещу Квитова няма да бъде лесно. Все още не съм я побеждавала, но се надявам това да се промени. Сега вече всичко е възможно", каза Пиронкова, която има две загуби от чехкинята.

За класирането си за четвъртфиналите Пиронкова си осигури 155 хиляди евро от наградния фонд и 500 точки. Тя има да защитава 900 от миналата година, което означава, че ако загуби четвъртфинала ще заема номер 55 в света, а при победа ще се изкачи до около 31-во място.

Източник: Dnevnik online
Снимки: Reuters




Гласувай:
4


Вълнообразно


1. mt46 - Браво на Цвети!
27.06.2011 22:23
Нека и принц Уилям да види какви българки има!!! :))
цитирай
2. анонимен - BRAVO
30.06.2011 17:54
mnogo se radvam,bravo
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12998049
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031