Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2011 20:52 - Член на ГЕРБ скъса партийната си карта и обяви оставките на още 21 съпартийци
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1393 Коментари: 1 Гласове:
1



 Общинският съветник от ГЕРБ в Свищов Бисер Кръстев наряза в петък партийната си членска карта в знак на несъгласие с водената от ГЕРБ политика.

Този драматичен акт на несъгласие с партията си той направи на редовната петъчна пресконференция на ръководената от Яне Янев партия "Ред, законност, справедливост".

Освен унищожената членска карта, той показа и списък на колективно подаване на оставки на 22-ма членове на общинската организация на ГЕРБ в Свищов и показа техните подписи и имена.

По думите на Бисер Кръстев писмото е адресирано до Изпълнителната комисия на партията и е от 29 юни 2011 г. Като причини за оттеглянето си свищовските членове на управляващата формация посочват липса на организационни качества на общинското ръководство, липса на прозрачност и публичност в организацията, налагане на двойни стандарти, на лични и корпоративни интереси от някои от местните лидери на партията и др.

Организацията в Свищов - разцепена

Общинската организация на ГЕРБ в Свищов се разцепва, обяви напусналият партията Бисер Кръстев.

“Откакто спечелихме изборите, започнаха да се случват странни неща - репресия и гонения от страна на партийни функционери спрямо членове, които изнасят неудобна информация за лица с тъмно минало и съмнителна репутация”, разказа той.

По думите на Кръстев такова лице е ректорът на Стопанската академия "Димитър Ценов" в Свищов доц. Величко Адамов, който бе свързан с прословутия лобист Красьо Черния, обвиняем по две дела за данъчни престъпления и лъжесвидетелстване. Към ръководеното от Адамов висше учебно заведение нееднократно са отправяни обвинения, че лесно се купуват изпити и дипломи.

“На една маса лидерите на ГЕРБ започнаха да празнуват с него, което е скандално, защото Адамов е разследван от НАП, от прокуратурата и други органи”, поясни Кръстев. "Не може една управляваща партия да репресира собствените си членове и да лансира зависими хора, каза общинският съветник.

По думите на демонстративно напусналия партията по-голямата част от членската маса на формацията са “бармани, сервитьори и дървосекачи, а другите, образованите – преподаватели, лекари, инженери - са натикани в миша дупка, защото изразяват несъгласия”. “Не искам повече моето име да се свързва с тази партия, тя е разложена отвътре, оглавява се от хора, които нямат чувство за чест, достойнство и справедливост и затова си хвърлям оставката”, заяви Кръстев.

Яне Янев “подава ръка” на разочарованите партийци на Борисов

“От днес започваме национална кампания в цялата страна, насочена към всички членове на ГЕРБ, които са разбрали каква е тази групировка, в която членуват, и им подаваме ръка”, коментира лидерът на РЗС Яне Янев. "Това са осъзнати личности с гражданско чувство, на които РЗС подава ръка", добави той.

Очакваме от следващата седмица да започне ефектът на доминото и от 1-ви септември т. г. над 1000 членове на ГЕРБ публично да напуснат партията, прогнозира Янев.

“Както преди 130 г. от Свищов започна Освобождението на България от турско робство, така и сега очаквам освобождението от ГЕРБ да започне оттам”, заяви патетично в подкрепа на своя лидер кандидатът за президент и зам.-председател на РЗС Атанас Семов.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - уволнен от ГЕРБ
10.07.2011 07:41
След като ГЕРБ се е превърнала в партия, която защитава лични интереси, никой няма място там. В нея са се приютили закостенели комунисти и хора, които искат да крадат на воля. Изборите наближават, а ние изтрезняваме...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13029733
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930