Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.07.2011 20:54 - Сидеров “официализира” опозиционните настроения на “Атака”
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 987 Коментари: 0 Гласове:
1



 Две години след началото на негласната коалиция между ГЕРБ и “Атака”, националистическата формация обяви официално излизането си в опозиция. По думите на лидера на формацията Волен Сидеров, който прочете декларация в пленарна зала преди петъчния парламентарен контрол, партията му е дала подкрепата си за правителството на Бойко Борисов с идеята “да бъдат доброжелателен партньор, в чиито наставления ГЕРБ да се вслушва”, но това не се е случило.

"ГЕРБ ни прие само като една трансмисия, като една патерица, като един инструмент, който ще подкрепя тяхното управление", каза Сидеров. Управлението на ГЕРБ е застрашено от провал, ако не отговаря на националните интереси”, посочи той.

Според лидера на “Атака” доходите на хората в страната се влошават, "това е обективна оценка, дадена от НСИ и от Световната банка".

“Ситуацията в България е лоша за огромната част от населението, за един малък процент тя е добра и може би се подобрява”, каза Сидеров. Той посочи, че по конституция България е социална държава, а това означава да не бъде разслоена на много бедни и малко богати, а да има баланс на доходи и стандарт на живот сред всички българи. Картината далеч не е такава след две години управление на ГЕРБ, констатира Сидеров.

Ако политиката в България не се обърне, ако данъчната система не започне да работи за гражданите, а не за едрия капитал, ако не се прекратят договорите с чуждите монополи, които източват парите на България, то сривът на ГЕРБ ще бъде гарантиран така, както стана и с НДСВ, предупреди Волен Сидеров.

След прочитането на декларацията в типичния си нападателен стил Сидеров зададе остри въпроси на енергийния министър Трайчо Трайков за предоставянето на информация на чужди дипломати "относно договори между България и страни, различни от представяната от даденото дипломатическо лице страна и по предложение за приватизация на дял от "Електроенергийния системен оператор" през "Българската фондова борса" АД. На така формулирания въпрос той получи и адекватен отговор от министър Трайков.



Тагове:   политика,   атака,   ГЕРБ,


Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040113
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930