Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2011 21:13 - Софиянски, Бакърджиев и сие искат предизборна коалиция със СДСи
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 897 Коментари: 1 Гласове:
1



Ден след като учредената наскоро Общност на демократичните сили (ОДС) се разбра да си партнира с ДПС на местните избори, бившите седесари, направили нова формация, в четвъртък отидоха и в централата на СДС.

На среща с ръководството на СДС те са предложили услугите си за подкрепа на кандидата за президент на Синята коалиция Румен Христов. ОДС не са се срещали с ДСБ, уточни Любен Дилов-син, чиято партия "Гергьовден" е част от движението. За сметка на това пък до 10 дни общността на демократичните сили трябва да се разбере със СДС. Дискутирани са само изборите за държавен глава. Местният вот не бил засяган като тема.

Запитани как ще си партнират едновременно с ДПС и СДС, от ОДС обясниха, че не може да се спечелят президентски избори без ДПС. От думите на представители на ОДС стана ясно, че формацията на Доган винаги била вдясно, а в мандата на тройната коалиция, когато управлява съвместно с левицата, просто така се е получило.

Според Евгений Бакърджиев пък не трябва толкова да се гледат партиите, а личностите. “И 400 партии да се обединят няма как да спечелят избори, ако няма личности”, каза Бакърджиев.

По неофициална информация целта на ОДС е да излъчи вицепрезидента в двойката на Синята коалиция. Ако СДС се съгласи да пренебрегне ДСБ и такова споразумение се сключи, от централата на ДПС са дали знак, че биха подкрепили дясно обединение на президентските избори.

Лидерът на СДС Мартин Димитров обаче категорично отрече да се търси кандидат за вицепрезидент от ОДС, тъй като стремежът е партньорът на Румен Христов, излъчен от СДС, да е от ДСБ.

До момента от новото ОДС не са търсили контакт с ДСБ, но нагласите за подобни договорки във формацията, оглавявана от Иван Костов, не са положителни.

В сряда Стефан Софиянски проведе среща в ръководството на ДПС. От дадената след това пресконференция стана ясно, че лидерът на ССД Стефан Софиянски и останалите представители на ОДС са дали идеи на ДПС за предстоящия вот на недоверие и за местните избори.

“Това е първа среща, ще има и последващи разговори с наближаването на местния вот. Сега чухме доста свежи идеи, които стоят извън темата кои са кандидатите, а се отнасят към по-обща философия за местната власт “, обясни впечатленията си заместник-председателят на ДПС Лютви Местан. “Има необходимост от много по-активен диалог между центъра и дясното в българската политика”, заключи още той.

Досега предположенията бяха, че ДПС ще намери начин да даде рамо на Румен Христов, смятан за протеже на ДПС и по-специално на Бисеров. Самият Христов се ползва с подкрепата на ОДС, макар и засега неофициална, като Софиянски коментира още преди вътрешните избори в Синята коалиция, че кандидатът на СДС Румен Христов имал повече предимства от неуспелия кандидат на ДСБ Светослав Малинов.

Софиянски бе издигнат официално от ОДС за кмет на София в началото на юни. Девет партии и сдружения застанаха зад кандидатурата му - ССД, Българският съюз "Радикали“ на Евгений Бакърджиев, Движение "Гергьовден“ начело с Любен Дилов-син, Демократическата партия на Александър Праматарски, БЗНС "Никола Петков“, клуб "Сенатор“, Българска нова демокрация и др.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - На Софиянски
17.07.2011 03:29
На Стефчо някой му се е изпикал на очите. Друго обяснение за това безочие не виждам. Когато той беше, който коли кучето, се закупиха рециклирани трамвайни мотриси от Чехия за по 850 000 лв. бройката, а се отказаха новите трамвайни мотриси на завод 6ти септември по за 350 000 лв. бройката. Българските трамвайни монтьори бяха съкратени, отидоха на трудовата борса, похарчиха фондове на НОИ за безработица, а завода беше докаран до фалит. В същото време в Чехия безработица нямаше. Техните трамвайни монтьори си имаха работа и харчеха софийските данъци и билети по един хляб единият. И този икономичеки пръдльо иска пак да пипне общинският бюджет и власта да се разпорежда със софийската собственост. Ай, сиктир бе!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13036596
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930