Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2011 19:26 - РЕЙТИНГЪТ НА БОЙКО РЯЗКО СКОЧИ СЛЕД ВОТА И "ЛУКОЙЛ"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1360 Коментари: 1 Гласове:
1



 Резултатите от блиц-анкета, публикувана в www.blitz.bg и анализ на коментарите под няколко статии днес показват, че рейтингът на премиера Бойко Борисов рязко тръгна нагоре след вчерашния неуспешен вот на недоверие, подкрепен от БСП, ДПС и Синята коалиция. 

1147 души са отговорили на въпроса „Какъв ще е ефектът от отнемането на лиценза на Лукойл?“. Близо 47% от тях (539 гласували) са избрали отговора: „Ще паднат цените на петролните продукти“. На обратното мнение са 35% от отговорилите (401 гласа), те смятат, че „Ще се повишат цените на петролни е продукти“. 8% са скептични, т.е. 92 души са отговорили с „Нищо особено няма да се случи“, а 10%, т.е. 115 читатели са отговорили, че „Това е само пиар кампания на правителството“.

Във втора анкета на blitz.bg 80%  - 1282 от участвалите 1602 читатели отговарят, че вярват в искреността на премиера Борисов да защити интересите на държавата. 

Мнозинството от участниците в анкетата твърдо вярват, че добро или лошо, но нещо със сигурност ще се случи. Малцина споделят тезата на Сергей Станишев и БСП, че наблюдават театър, чиято цел е да покаже, че има разрив между премиера Бойко Борисов и президента на "Лукойл - България" Валентин Златев.

Сравнително голям процент отговорили смятат, че това ще доведе до незабавно качване на цените на бензина и дизела, т.е. до недоволство сред транспортните фирми и милионите шофьори, а веднага след това и до повишаване на цените въобще.Тези отговори са дадени преди Агенция "Блиц" да публикува становищата на Митко Събев от "Петрол" и Владимир Петров от "Бургойл", че няма да има петролна криза и доставките за бензиностанциите ще бъдат нормални. Както видяха репортерите на "Блиц" опашки по бензиностанциите няма в цялата страна, никаква паника не предизвика ранното съобщение за отнетите лицензи на нефтената рафинерия.

Повечето отговорили смятат, че цените, на които продава рафинерията в Бургас са нереално високи и заместването на продуктите им с внос ще свали цените на дребно.

Всъщност, има вероятност в краткосрочен план цените да се повишат заради увеличеното лятно търсене, спряното производство и докато фирмите-вносителки организират постоянни доставки на нужните количества, твърдят експерти. Но в дългосрочен, цените ще се стабилизират на сегашните и по-ниски нива, тъй като цената на долара на международните пазари в момента пада. Тази логика изглежда не е чужда и на форумистите в www.blitz.bg, тъй като многобройните коментари изразяват освен учудване, че правителството дръзва да атакува толкова мощна руска компания и надежда, че така пазарът най-после ще бъде освободен от монополното господство на "Лукойл". Някои от форумистите коментират, че ако отнемането на лицензите е само пиар акция - тя щеше да бъде извършена преди вота, а не ден след това. Мнозина смятат, че Бойко Борисов е бил искрен в ексклузивното си изявление пред "Блиц" рано тази сутрин, казвайки, че ще бъде спазен закона, който е еднакъв за всички. Съобщението за светкавичното пристигане в София на шефове на нефтения гигант засилва доверието, че не се разиграва театър, а правителството твърдо отстоява позицията "Лукойл" - България да изпълни предписанията на Агенция "Митници".

И още едно събитие повиши доверието в кабинета. След бързото залавяне на убиецът на 28-годишната Яна Кръстева, днес от МВР съобщиха, че са заловени двама криминално проявени братя, които са най-вероятните извършители на бомбените атентати пред политическите офиси на РЗС и ДСБ. Коментарите под двете статии по темата са красноречиви: повечето читатели се надяват заловените да „започнат да пеят“ и да посочат поръчителите. Някои коментатори изразяват учудване от бързата развръзка, но повечето са приятно изненадани. /БЛИЦ



Гласувай:
2


Вълнообразно


1. hatanasov - Очакваме...
27.07.2011 21:51
същото и с цените.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13000394
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031