Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2011 19:00 - Ново спречкване между ГЕРБ и БСП, този път за почистването след събора
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 494 Коментари: 0 Гласове:
1



 След препирните между областния управител на Стара Загора Йордан Николов (ГЕРБ) и БСП дали да бъде включено осветлението на звездата на паметника на Бузлуджа, нов скандал между двете партии се разигра веднага след традиционния събор на социалистите в историческата за тях местност.

Този път Николов обвини левицата, че след мероприятието си тя не е почистила местността.

“След Националния събор на БСП там остана едно нерегламентирано сметище”, възмути се в понеделник областният управител. "Това е тяхното управление и тяхната система на работа”, допълни той.

Николов е изпратил писмо до Районната инспекция по околната среда и водите, с което я призовава да бъдат санкционирани лицата, допуснали мястото около паметника на Бузлуджа да се зарие в боклук.

От ръководството на левицата пък съобщиха, че "сметосъбирането, сметоизвозването и почистването на поляната след събора на БСП на връх Бузлуджа се извършва от Община Казанлък срещу заплащане от Националния съвет на БСП".

Според данни, представени от областния председател на БСП в Казанлък Иван Гороломов тази година услугата струвала на БСП 1 580 лв. Средствата ще бъдат преведени във вторник, уточни той.

Съборът на Бузлуджа се провежда ежегодно от 1991 г., оттогава досега изминаха 20 години и винаги БСП е организирала почистването на поляната след мероприятието, заявяват от БСП в Казанлък.

Областният управител на Стара Загора отново припомни спорът от изминалата седмица за осветяването на звездата на паметника.

По думите му в правомощията на МВР е да санкционира БСП за нарушената заповед за осветяването на звездата на паметника. Младежкото обединение на БСП инсталира съоръжението и го пусна в навечерието на събора на партията.

“Запалването й беше чиста проба провокация от страна на социалистите, за да могат да извадят след това политически дивиденти”, заяви Николов. 
Според него, социалистите са искали да провокират МВР да разположи повече свои служители на място, както и областни служители, които да следят за спазването на заповедта, с която Николов забрани осветяването на звездата.

“Искаха МВР да разположи свои сили и да предизвикаме хаос, а ние не го направихме, защото усетих тяхното предварително замислено мероприятие и ги оставихме да си правят каквото си искат, въпреки забраната ми”, добави областният управител на Стара Загора.

Той уточни, че на място е имало органи на реда, но представители на БСП са проникнали още преди издаването на заповедта.

Николов обясни още, че всяка година социалистите изпращат писмо към областния управител с искане за разрешение да осветят алеята, но никъде не са споменавали за никаква звезда. "Не съм искал да влизам в конфронтация с тях, но от електроразпределителното дружество дойдоха на 27 юли и ми казаха, че от БСП искат ток, за да осветят звездата, но че няма безопасен начин за подаване на електроенергия. Дадоха ми становище за това и от противопожарната безопасност”, каза още областният управител. Така той издал заповед за забрана за осветяване на звездата на 27 юли и допускане вътре в паметника, който се руши.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12998628
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031