Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2011 13:46 - Цветанов: За сектора "Сигурност" не трябва да се говори свободно
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 800 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 17.08.2011 13:46


Вътрешният министър Цветан Цветанов направи в сряда опит да узурпира темата за сектора "Сигурност" и МВР като обяви, че тези въпроси не трябва да стават обект на "свободно говорене". В съвместно интервю за БНТ и "Дарик радио" той предупреди, че, ако се леят "свободни съчинения", има риск да се случват в България инциденти като в Лондон и Берлин. Така вицепремиерът продължи препирнята си със своя колега в правителството и финансов министър Симеон Дянков, който преди ден поиска намаляването на бюджета за МВР за 2012 година.

"Не смятам, че тема "Сигурност" трябва да превръщаме в едно свободно говорене в публичното пространство, защото виждате какво се случи във Великобритания, виждате какво се случи и в Берлин, така че нека все пак да се придържаме към едни нормални теми, които не биха могли да провокират някакъв дискомфорт или напрежение в подобни сектори", обясни Цветанов.

"Свободните съчинения водят само до демотивация в състава и предпоставки за реализирането на цели, които си поставя както организираната престъпност, така също и някои политически субекти, за анархия и за безредици по улиците на страната", допълни вътрешният министър.

В сряда той продължи и тезата си за "Лукойл Нефтохим" като обясни, че отнемането на лиценза на рафинерията е застрашило функционирането на МВР. "Министерство на вътрешните работи, основните доставчици на гориво това е "Лукойл" и "Петрол". Нали разбирате, че всъщност ние можеше да застрашим функционирането на една система, а това е и при всичките колеги", каза вицепремиерът и съобщи, че МВР дължи на "Лукойл" 8 млн. лева за гориво. Рафинерията е и един от най-големите дарители за министерството, въпреки че се намират в договорни взаимоотношения.

Цветанов заяви, че при отнемането на лиценза на предприятието МВР е имало запас от гориво за месец, но той е нямало да стигне, за да се направят процедурите за сключване на договор с вносители на гориво.

Вътрешният министър отказа да признае грешка при нарочването на Николай Русинов за съучастие в убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина. Русинов бе посочен като най-вероятния съучастник на специална пресконференция на ръководството на МВР, но прокуратурата все още не му е повдигнала обвинения заради липса на доказателства.

"Когато бяха задържани двете лица, едното лице, което в момента е с постоянна мярка, мина на полиграфско изследване. Николай Русинов, за когото вие казвате, той отказа да мине на полиграфско изследване. Но аз смятам, че разследването и всичко, което е събрано като доказателства, и това, което беше намерено като косъм между пръстите на Яна. . . Аз смятам, че прокуратурата и МВР си свършиха своята работа", обясни Цветанов.

По темата за президентските избори Цветанов, вече като председател на предизборния щаб на ГЕРБ, заяви, че целта на партията е да постигне резултат "минимум" като през 2007 година.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13033290
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930