Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.09.2011 21:50 - BIAF-2011 - 3 и 4 септември, летище Пловдив: атракции и адреналин, състезание между МиГ-29 М ОВТ и болид от F-2
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1657 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 03.09.2011 07:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
В събота и неделя на летище Крумово ще се проведе 8-ия международен авиофестивал BIAF-2011 "Небе за всички". В него ще участват представители на Военновъздушните сили на Швеция, Германия, Швейцария и Румъния.
   
За първи път в България долетя изтребителя "Еурофайтър" - Тайфун, представен с 4 машини. На пистата кацнаха и 4 самолета „Грипен". Дебют в българското небе ще направят швейцарските "Небесни рицари" и румънските "Хоук". 
 

Новост за Балканите е участието на уникалния МиГ-29 М ОВТ.

Утре по обяд на военото летище ще пристигнат министър-председателят Бойко Борисов с двама министри - военния и транспортния. Те ще наблюдават летателните възможности на бойната ни авиация, ретропарад на самолети, използвани от родните ВВС, операция по спасяване "бедстващ" екипаж и парашутни скокове.

 
   

ПРОГРАМАТА

Българските Военновъздушни сили ще участват със специална програма, която ще представи основните мисии и задачи, които се изпълняват от изтребителната, транспортната, вертолетната, щурмовата и учебната авиация.

 

 

Фестивалът ще бъде открит с вертолет Ми-17 с националния флаг на Република България.

 

 

Изтребители МиГ-21 от авиобаза Граф Игнатиево ще демонстрират елемент от мисията по охрана на въздушното пространство на Република България. Те ще покажат действията на дежурните изтребители по прехващане на самолет-нарушител, ескортиране и принуждаването му да кацне на определено летище. Ролята на самолета-нарушител ще се изпълни от самолет С-27J „Спартан” от авиобаза Враждебна, който след кацането ще демонстрира маневрените си възможности при движение по пистата.


Щурмовата авиация ще бъде представена от самолети Су-25 от авиобаза Безмер. Те ще демонстрират изпълнение на задачи по непосредствена авиационна поддръжка за осигуряване на евакуация от въздуха. Ниско прелитащите Су-25 ще симулират нанасяне на въздушни удари по разкрити вражески групировки.

 

Най-новият военно-транспортен самолет С-27J „Спартан” ще изпълни задача по стоварване на въздушен десант. Парашутистите десантчици от състава на Специалните сили на Българската армия ще осигурят охрана на района с цел извеждане и евакуация от въздуха.

 

Вертолети от авиобаза Крумово ще изпълнят задача по авиомедицинска евакуация на пострадали военнослужещи.

 

 

Ще бъдат демонстрирани елементи по стоварване на командоси по способа „Бързо въже” от вертолет „Кугар”, действията на военномедицинските екипи, изтеглянето на командосите от района с вертолет Ми-17 по способа „външен товар”, както и действията на екипажите на Ми-17 и „Кугар” по прикриване на авиомедицинската евакуация от въздуха.

 

 

Вертолет Ми-17 ще изпълни мирновременна задача по оказване на помощ на населението при бедствия, аварии и катастрофи, аварийно-спасително осигуряване и пожарогасене от въздуха.

 

 

Подготовката на летците от българските ВВС се извършва в Военновъздушната учебна база – Долна Митрополия, която ще бъде представена от учебно-тренировъчния самолет РС-9М. Той ще извърши полет за разузнаване и определяне точното място на вражеските групировки и нуждаещите се от евакуация.

 

 

Изключителен професионализъм, високо майсторство и висш пилотаж ще демонстрират екипажите на самолет МиГ-29.

 

 

 

Участие на леката, свръхлеката и спортна авиация:

 

В тазгодишния фестивал BIAF от сегмента на леката и свръхлеката авиация с общо предназначение очакваме да се включат с демонстративни полети и наземен показ следните въздухоплавателни средства и пилоти:

 

  • Моторни парапланери – 3бр.;
  • Делтапланер – 1бр.;
  • Моторни делтапланери – 3 бр.;
  • Свръхлеки самолети – около 10бр.;
  • Автожир – 1 бр;
  • Леки самолети – около 10бр.;
  • Топловъздушен балон – 1 бр.

 

На 3 и 4 септември са планирани следните демонстративни и мотивационни полети:

 

09:00 – 11:00

  • Привързани полети на топловъздушен балон;
  • Групов полет на моторни парапланери;
  • Групов полет на тройка моторни делтапланери;
  • Групов полет на две тройки свръхлеки самолети. Едната ще е съставена от самолети Tecnam, Socata и Pipistrel на организацията за авиационно обучение „Ратан”, базирана на летище Долна Баня, а другата от самолети TL ultralight Sting на български пилоти-любители;
  • Полет на експериментален автожир;
  • Групов полет на тройка – свръхлек самолет, моторен делтапланер и автожир;
  • Мотивационни /развлекателни/ полети с желаещи граждани от публиката с леки и свръхлеки самолети.

 16:00 – 18:30

  • Демонстративни полети с висш пилотаж на самолет Pitts, пилотиран от легендарният Свилен Иванов;
  • Групови полети на тройки леки и свръхлеки самолети;
  • Полети на експериментален автожир;
  • Групови полети на тройка моторни делтапланери;
  • Мотивационни /развлекателни/ полети с желаещи граждани от публиката с леки и свръхлеки самолети.


Състезание между болид от Формула -2 и МиГ-29 М ОВТ

В уникално за страната ни състезание, болид от Формула 2 ще се опита да надбяга супермодерния изтребител МиГ-29.
Зад волана на автомобила ще седне Пламен Кралев – един от най-успешните ни автомобилни пилоти. 

Според специалисти ще е много трудно да се предвиди резултатът от надпреварата. Изтребителят достига скорост от 250 км/ч за малко над 500 м. Самолетът обаче не е проектиран за състезания на земята, неговата сила е във въздуха.


БЕЗПЛАТНИ АВТОБУСИ

Хеброс бус” осигурява безплатен превоз за пловдивчани и гостите на града, които желаят да посетят Международния авиационен фестивал „Небе за всички”. В двата дни на фестивала, 3 и 4 септември, фирмата осигурява безплатен транспорт до летище Пловдив и обратно.
Автобусите тръгват от спирката между тунела Юг и хотел Тримонциум при следния график: 8.00, 8.30, 9.00, 9.30, 9.45, 10.00, 10.15, 10.30, 10.45, 11.00, 12.00, 13.00, 14.00 и 15.00 ч. Маршрутът на автобусите е обиколен. В посока летището: от х-л Тримонциум, по „Цар Борис Трети Обединител”, „Найчо Цанов” и Асеновградско шосе до летище Пловдив. Междинни спирки в града не са предвидени. Връщането към Пловдив е през Катуница и Ягодово.

За връщане, след края на шоуто, от летище Пловдив до град Пловдив ще отпътуват автобуси на Хеброс бус по следния график: 16.00, 17.00, 17.30, 17.45, 18.00, 18.15, 18.30, 19.00, 19.30 ч.
БДЖ също са удвоили броя на влаковете между Пловдив и Асеновград. Мотрисите ще се движат на всеки 30 минути.


НАГРАДА ЗА ПОСЕТИТЕЛ
Двама от посетителите на авиошоуто, което ще се проведе на 3 и 4 септември на летище Крумово в Пловдив, ще спечелят авиобилет до дестинация по избор, осигурен от България Ер. Наградата е част от изненадите, които ще посрещнат гостите на авиофестивала. 


Тагове:   пловдив,   авиошоу,   biaf-2011,   Крумово,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030157
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930