Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2011 20:50 - Борисов: Оставили сме авиокомпаниите да се напреварват коя да ни продаде най-изгодно самолети за армията
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 718 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нови самолети и модернизация на армията ще има, след като повишим доходите и оправим инфраструктурата”, заяви премиерът Бойко Борисов, който наблюдаваше демонстрациите на авиошоуто „Небе за всички” на военното летище край Крумово.

В деня на 100-годишнината на ВВС Борисов каза, че нови изтребители и летателни машини България ще купи заради членството си в НАТО, но след като това стане крайно необходимо.

За момента усилията на правителството са насочени към по-висок стандарт на живот на българите, строеж на магистрали и ремонт на основни пътни артерии.

Борисов е обяснил на представителите на САЩ, Франция, Испания и Русия, които представиха най-новите си изтребители и самолети в Крумово, че България ще им даде възможност да се надпреварват и да дадат най-добра оферта с най-ниски цени, защото рано или късно ще си купим нови машини за армията.

„Това е като да си купуваш кола, гледаш, гледаш и накрая избираш най-изгодната”, разсъждава премиерът. 
По думите му цената на един нов самолет стига до 100 милиона евро.

Бойко Борисов не скри, че армията има нужда от модернизиране и че летателните ни машини са малко, но припомни, че в момента се чакат нови вертолети „Кугър” и самолетите „Спартан”, които вече са платени от хазната.

Премиерът дойде на авиошоуто в Крумово с министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев, който е вероятният кандидат за президент на ГЕРБ. В официалната делегация бяха военният министър Аню Ангелов и транспортният Ивайло Московски. Американският посланик Джеймс Уорлик също бе в авиобазата и обиколи заедно с Борисов павилионите на четирите най-големи фирми производители на самолети - шведската фирма СААБ (Грипен), европейския концерн EADS (Eurofighter Typhoon), американската компания Lockheed Martin (F-16) и руската корпорация РСК МиГ (МиГ).

Най-атрактивната част бе състезанието между болид от Формула-2 и изтребител МиГ-29. В надпреварата по 600-метровата отсечка бе спечелено ... от автомобила!


Днес на летище Крумово, в рамките на юбилейното авиошоу БИАФ 2011 се проведе уникално състезание на 600-метрова дистанция между пилота от Формула 2 Пламен Кралев с болид Williams JPH1B и супермодерния изтребител МиГ-29. Пилотът от F2 стартира страхотно и натрупа убедителна преднина пред машината. Статуквото се запази до края, на финала болидът изпревари самолета с около 150 метра. Преди самото състезание, Пламен Кралев обяви началото на официално сътрудничество с телекомуникационния гигант Глобул.

Несполуката последва МиГ-ът и във въздуха. Малко след излитането му, в него се удари птица. Това доведе до принудително кацане и отлагане на акробатичната демонстрация в небето.

За Пламен Кралев

Пламен Кралев започва кариерата си на 34-годишна възраст, като никога преди това не е карал картинг или състезателен автомобил. Още същата година печели две състезания и влиза в историята като първия българин, печелил състезание на писта от Формула 1. През 2009 г. отново остава в историята като първия българин, участвал в легендарното състезание “24 часа на Льо Ман”, и през същата година става първият представител на страната, подписал договор за участие в поддържащите серии на Формула 1 – GP2.

От 2010 Кралев участва в престижния шампионат Формула 2. По параметри тя се доближава максимално до Формула 1. Първите трима пилоти F2 в края на всеки сезон получават суперлиценз за участие в F1.

Техническа информация за болида

Шасито на автомобила е дело на Williams и покрива техническите правила на Формула 1 за 2005 г., а двигателят е 1,8-литров с турбо от Audi. Мощността през 2009 г. бе 406 к.с., от 2010 г. бе увеличена на 431 к.с. Новост за 2011 са по-висока с 30% степен на притискане и подобряване на аеродинамичната ефективност на цялото шаси с 24%. Динамиката на автомобила като максимална скорост и ускорение варира в зависимост от спецификата на пистата.


В неделя авиошоуто продължава. В програмата са предвидени демонстрационни полети на ВВС на България, Румъния, Гърция, Италия, Швеция, Швейцария, Германия и САЩ.



Тагове:   Пловдив,   авиошоу,   biaf-2011,   Крумово,


Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13036405
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930