Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2011 12:13 - Лиляна Павлова е новият регионален министър
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1758 Коментари: 0 Гласове:
3



Лиляна Павлова, досегашният заместник на номинирания за кандидат-президент на ГЕРБ регионален министър Росен Плевлениев, поема поста му, след като в сряда на правителственото заседание Плевнелиев депозира оставката си и тя е била приета. 

Очакваната новина бе съобщена от премиера Бойко Борисов, който обясни още, че засега кандидатът за вицепрезидент на ГЕРБ правосъдният министър Маргарита Попова остава на поста си, тъй като има недовършени ангажименти, включително към Висшия съдебен съвет, чийто председател без право на глас е.

След това обаче Попова щяла да бъде наследена от някой от заместниците си, обясни убеденият в изборната победа на ГЕРБ в президентския вот Борисов.

Лиляна Павлова отговаря за еврофондовете в регионалното министерство, а ресорът и ще бъде поет от нов човек в следващите дни. Павлова има за задача да предложи “имена за свой заместник на премиера, а окончателното решение ще бъде негово“, уточни Борисов.

Избраната за нов регионален министър има много добра репутация в Брюксел и в досегашната си работа. “Пряко с мен е работила през последните две години и сега естествено се издига на следващо стъпало след напускането на титуляра“, обясни Борисов мотивите за назначението на Павлова.

В следващите дни тя ще бъде представена в парламента и депутатите ще гласуват новия министър.

"Това е последното ми заседание, дойдох да благодаря на всички колеги за тези две години, в които работихме много. Постигнахме много по националните приоритети, гордея се с това, което направихме", коментира преди заседанието на кабинета Росен Плевнелиев.

"Тръгвам с високо вдигната глава, поемам нова, още по-голяма мисия, функция", допълни той.

На последното си заседание на правителството като министър, Плевнелиев обясни, че ще докладва точка, свързана с отчуждаването на имоти за строителството на лот 1 на магистрала "Струма”. Според него това е символично.

"Още по-символично е, че Европейската комисия, Европейската инвестиционна банка също вчера, в последния момент, предостави окончателен вариант на апликационната форма на магистрала "Марица” за лот 1, 2 и 4. Обещахме три магистрали, едната е построена, другите две се строят. Обещахме три, но работим по шест, като и четвъртата – "Струма” е изцяло сглобена. Тя вече има работещ механизъм за финансиране, тя вече има строително разрешение, така че по договор в срок от 1 октомври – старт и на този голям инфраструктурен проект на България", заяви Плевнелиев.



Тагове:   министър,   МРРБ,


Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040824
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930