Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2011 17:29 - Бойко в Пловдив: Елате да режем лентата, да ги дразним!
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 762 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
„Елате да режем лентата, да ги дразним!” Така Бойко Борисов подкани министрите Симеон Дянков и д-р Стефан Константинов да открият новия център за лъчетерапия в УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив в четвъртък по обяд. Като ръкоплясксаща масовка на поредното пиар шоу „Рязане на лента” се бяха подредили областният управител Иван Тотев и групичката на районните кметове на ГЕРБ, пише електронното издание "Пловдив медиа".



За разлика от „клакьорите”, премиерът беше облечен image

PlovdivMedia - Бойко Борисов в Пловдив: Елате да режем лентата, да ги дразним!

неглеже – по фанелка с къси ръкави на тъмни и бели райета. Като видя трите чакащи за водосвета свещеници, целуна им ръка и им подхвърли вещо: „Днес е Малка Богородица, нали? Честит празник. Карайте първо вие, че е голяма горещина!”. След като отците приключиха с водосвета, управителят на УМБАЛ „Св. Георги” доц. Карен Джамбазов благодари на „представителите на министерствата”, които уважили с присъствието откриването. „Аз не съм представител!”, засегна се Бойко Борисов. image

PlovdivMedia - Бойко Борисов в Пловдив: Елате да режем лентата, да ги дразним!

Смутен, шефът на болницата продължи с благодарностите, този пък за „представителите на „Сименс””, за този лъчев ускорител: „Това е чисто нов апарат, а не втора употреба, както пишат някои!”, натърти той. „Правим ги в София!”, уточни самият Генерал, явно доволен.
Управителят на Университетската болница за малко отново да му развали настроението, припомняйки, че за този нов център са били отпуснати 1.7 млн. лева още през 2008 г. Без да се усети, че това е станало при предишното image

PlovdivMedia - Бойко Борисов в Пловдив: Елате да режем лентата, да ги дразним!

управление. Това видимо подразни финансовият министър Симеон Дянков. Премиерът му направи знак с палец и показалец, все едно брои пари, посочвайки му микрофона, но самоопределилия се като Брад Пит с очила, отказа да говори.
Министър Стефан Константинов обаче не пропусна да подчертае заслугата на премиера за тази придобивка на Пловдив. За да не се заблуди някой, че има предвид Станишев, при когото е взето решението, поясни: „Г-н Бойко Борисов беше човекът, който ми каза: image

PlovdivMedia - Бойко Борисов в Пловдив: Елате да режем лентата, да ги дразним!

„Иди в Пловдив, там има проблеми. Има опасение, че хората ще останат без лечение!”
При тези Тотевата група заръкопляска, а дамите забъркаха за кърпички, за да избършат насълзените си очи. Ококориха се бързо, защото думата взе самият премиер: „Уважаеми отчета, благодаря за хубавите думи! Бих искал по-малко хора да идват тук за лечение. С мен винаги върви и г-н Дянков, който отмята всички обещания и задачи. Има си едно тефтерче и си води добър отчет. Сега си обяснявам защо д-р Джамбазов и Цветана Пиронкова паднаха от мене на тенис! Нека докторът да потвърди какъв бой им теглих. Днес е празник, дано Малка Богородица да ни закриля”, пожела Бойко Борисов. И
нареди на Симеон Дянков да запише в тефтера си още една задача – да отпусне на УМБАЛ „Св. Георги” ония 160 000 лева, които здравният министър е обещал за специално легло на пострадали от изгаряния. Финансовият министър изобщо не посегна към джоба си, май притеснен, че като му видят тефтера, пловдивчани могат да го питат какво пише в него за милионите, които дължи на Пловдив за софийските бали.
След като лентата беше прерязана, височайшите гости и Тотевци разгледаха приличащия на огромен ренген ускорител. „Хубаво ли е това?”, подпита Бойко Борисов зърнатия от него сред официалните лица директор на ИСУЛ. Той пък измънка нещо за похвала.
Премиерът изведнъж заяви: „Аз пък съм и контузен!” и подкани Дянков: „Хайде да тръгваме, че имаме още задачи!”
В новия комплекс за лъчетерапия, освен два ускорителя, са включени още планираща система и томограф. За разлика от стария апарат, който работеше с радиокативни материали, този действа само на ток и създава два вида лъчения – фотонно и електронно, обясни за „Рlovdivmedia” представителят на „Сименс” инж. Кръстан Самарджиев. С новия ускорител, през центъра за лъчетерапия ще минават вече по 120 пациенти на ден.



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12979419
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031