Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2011 11:23 - Цветанов: Допуснах грешка като дадох пример с Плевнелиев
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 699 Коментари: 0 Гласове:
2



Министърът на вътрешните работи и председател на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов призна, че е направил грешка като е дал публично пример с кандидат-президента на партията Росен Плевнелиев, когато на дискусия е описвал зависимостта на някои икономически интереси от общинските съвети. 

"Допуснах грешка, че дадох пример с Плевнелиев, но исках да покажа какво се е случвало преди и хората да видят какво се е случва след 2007 г., когато ГЕРБ влезе в общината", каза Цветанов. Така той коментира и резултатите от проучване на общественото мнение на "Алфа рисърч", според което 64% от българите смятат, че Цветанов е направил гаф с изказването си.

Преди десетина дни  Цветан Цветанов съобщи публично, че през 2007 г. трима тогавашни общински съветници в София, известни като "брокерите", са поискали от Плевнелиев 500 хил. евро, за решение, свързано с "Бизнес парк София". Информацията, огласена от Цветанов, постави въпроса защо нито той, нито Плевнелиев са съобщили за поискания подкуп на прокуратурата и МВР. Темата беше подета от опонентите им - от БСП заявиха, че в случая и развитието му са замесени и настоящи общински съветници от ГЕРБ.

Днес Цветанов описа обстоятелствата, около казаното от него, така: "Участвах в мероприятие, свързано с недопускане купуването на гласове и всичко, което го провокира. За час и 40 минути  изложих зависимостите на някои икономически интереси от общинските съветници. Това, което дадох като пример, е че в рамките на много години не се е взимало елементарно решение....знаете колко лесно може да бъде манипулиран един израз за час и 40 мин. и да се пусне в публичното пространство."

Вицепремиерът отбеляза,че случаят с Плевнелиев е бил коментиран многогократно публично и преди това, но никога досега не е срещал такава остра реакция от същите хора, които сега подемат кампанията: "Самият човек, който раздуха скандала (общинският съветник, а сега кандидат за кмет на София Георги Кадиев), е този, който гласува против (сделката с бизнеспарка) на осмата година", посочи Цветанов.

Той обвини Кадиев и за това, че е бил острието на подобна атака на предишните местни избори срещу тогавашния кандидат - кмет на ГЕРБ в Бургас Димитър Николов, който сега приключва, по думите на Цветанов,  успешно мандата си. 

"За тях този скандал е изгоден, защото хората правят съпоставка какво те са реализирали по време на тяхното управление и ще ги питат защо не са направили това, което свърши ГЕРБ", каза Цветанов и даде пример с детските градини.

Той потвърди , че общинските съветници от ГЕРБ, обявени от Кадиев като "брокерите", ще  заведат дело за клевета, "защото трябва някакъв морал и да се придържаш към фактите и обстоятелствата."

Запитан за купуването на гласове на изборите, Цветанов посочи, че опасността е най-вече в общините, където кметът е единственият работодател. Така "се запазва статуквото на вечно избираните кметове в едно населено място и партиите трябва да правят всичко възможно това да не се случва", каза вътрешният министър и председател на предизборния щаб на ГЕРБ и допълни, че именно за да преодолее това,  неговата партия номинира хора от турския етнос в общини, доминирани от ДПС.



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13001830
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031