Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2011 12:10 - Значение на котката според Фън Шуй
Автор: padreantonii Категория: Новини   
Прочетен: 23827 Коментари: 14 Гласове:
32


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
   Според Фън Шуй животните зареждат с активна положителна енергия. Не всяко същество обаче има положително влияние върху обитателите на дома. Най-ефективен проводник на космическата енергия безспорно е котката. При домашната външното спокойствие се съчетава с предпазливост и постоянна готовност за защита на собственото пространство. Котката не прави и нито едно случайно движение. Всяка нейна стъпка е изпълнена с умисъл. Тя постоянно следи за реда в дома, търси къде е лошо, къде трябва да се очисти пространството и кой от членовете на семейството има нужда от помощ. Известно е , че тя добре вижда призраците, прекрасно чувства магнитните полета и колебанията на земята.
   Така че котката е умел екстрасенс. Тя може да се справи със съществата от астралния свят и да защити своя стопанин от отрицателната енергия. Освен това може да отклони бедата от дома и дори да предпази от смърт. Котката никога не бива да се обижда или наказва без основателна причина. В противен случай човек ще си навлече беля, ще стане жертва на нейното отмъщение.
   Всяка котка, била тя домашна или дворна, се опитва да снеме негативната енергия от околните или да предупреди човека за нещо. Ако пътя ви пресече сива котка - тя ви е спасила от загуба на ценна вещ, ако е била пъстра - спестила ви е загубата на пари. Противно на разпространения мит, черната котка ще ви спаси от магия , ако ви пресече път. В същата ситуация бялата дарява човек с втори живот, спасявайки го от смъртна опасност.
   Според Фън Шуй котката в дома трябва да бъде една. Ако вие гледате две , то не можете да очаквате от тях никаква астрална и енергийна защита, те ще бъдат заети само със себе си. Котката е способна да общува с човека телепатично, може да проследява своя стопанин в енергийното пространство дори ако той е много далеч. Що се отнася до кучетата, то те общуват на ментални равнища. Те могат да транслират своите мисли на човека и да го карат да мисли по същия начин. тази транслация се осъществява независимо от нашите желания. Нещо повече, кучетата имат способност да предават своя характер на човека. С тях трябва да сте внимателен, тъй като в момент на силно раздразнение и озлобление те могат да "прокълнат" стопанина си. Когато кучето е ангажирано със задължението на пазач, то няма да влияе върху енергетиката на човек.
   За разлика от котките кучетата се страхуват от нечистите сили. Твърди се , че различни демонични създания от отвъдния свят най-лесно се вселяват в кучетата, особено ако са черни.  

image



Гласувай:
32



Следващ постинг
Предишен постинг

1. yotovava - Обожавам котката като животно и
22.09.2011 14:27
през целия си живот гледам котки.
Има някаква мистика в нея и в начина, по който те кара да се умиляваш.

Поздрави за постинга.
Валя
цитирай
2. анонимен - Аз
22.09.2011 20:19
Котките са съвършеното създание на природата.
Ветроходните кораби са съвършеното създание на човека.
цитирай
3. анонимен - Имах невероятна котка, чисто бяла, ...
22.09.2011 21:06
Имах невероятна котка ,чисто бяла ,без нито един черен косъм .Предстоеши ми страшен ден ,с много важно решение за живота ми .
Котката ми загина ,блъсна я кола и на другия ден всичко се обърна на 180 градуса сякаш нещо ми обърна живота ,Беше преди 2 години ,а котката и досега се разхожда из къщата .
Не съм луд проста я чувам и няколко пъти ми легна върху краката,имаше този навик
цитирай
4. liliqn4etuu - QkO mI hArEsA, i Az ImAm KoTeE
22.09.2011 21:47
QkO mI hArEsA , i Az ImAm KoTeE
цитирай
5. injir - Obicham tezi jivotinki.
22.09.2011 22:20
Obicham tezi jivotinki.
цитирай
6. анонимен - лили. . моят паток иска да се запо...
23.09.2011 03:13
лили.. моят паток иска да се запознае с твоето коте. Котето ти ще се подмокри от кеф.. Като го види..
цитирай
7. diadokolio - Прекрасен материал!
23.09.2011 08:00
Добър да е денят Ви,
Благодаря Ви, за подтикващия към практически действия материал!
След 1981г., при проблема с дъщеря ми, бяхме готови на всякакви действия, за да отклоним операцията.
Зимата я хранехме, а от май да септември, бе с нас на калните бани в "Тузлата" и Шабла. Сама лягаше върху намазаното място. На втората година почиваше. Така сменихме 5 котки, а дъщеря ми е в снимките ми с двете си деца.
През 1997г. се преместих на село в къща, където не е живяло дете. Била е празна 4 години.
Вече имах опит и първо си донесох котки. Наблюдавах ги внимателно и на любимите им лежанки, не слагах стол, маса или легло.
Раждаха, но поколението им умираше. Така се пожертваха 12 котки, за да освободят къщата от застоялата енергия.
Тази година на 30.04.2011г., котката ми ме повика, за да присъствам на раждането, като помагаше и кучката(лисичар, специална порода, която влиза в дупката и изважда лисицата) с облизването на котенцата.
Котката е първескиня, сега четирите котенца са на прозореца и чакат да ги храня.
Котките са невероятен помощник при поява на непознати, дават ми отговори на не казаното от госта.
Приятен и ползотворен ден!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
8. tsenn - настръхвам!
23.09.2011 11:13
анонимен написа:
Имах невероятна котка ,чисто бяла ,без нито един черен косъм .Предстоеши ми страшен ден ,с много важно решение за живота ми .
Котката ми загина ,блъсна я кола и на другия ден всичко се обърна на 180 градуса сякаш нещо ми обърна живота ,Беше преди 2 години ,а котката и досега се разхожда из къщата .
Не съм луд проста я чувам и няколко пъти ми легна върху краката,имаше този навик

преди дни приятелка ми каза нещо подобно: "през очите на котката те наблюдава висшето"
цитирай
9. анонимен - Мария
23.09.2011 14:09
От доста време живеем в чужбина. В България имаме голям и хубав дом с разкошен двор , в който гледаме куче и котка и така бяхме свикнали с животинките, че ги приемахме като част от семейството. Когато се нанесохме в апартамента на 10 етаж на оживен булевард в чуждата страна се почувствахме много неестествено. Не след дълго ни подариха едно мъничко, ама съвсем мъничко сиво котенце, което хранехме със спринцовка и със специално мляко, купено от ветеринарната аптека. Постепенно Мария/ така кръстихме мъничето/започна да яде и стрити между пръстите кренвирши и риба, но все си оставаше мъничка и слабичка/ Мария е 7, последнородено коте на плодовитата си майка/Започна да проявява характер, спеше отгоре на секцията, не даваше да я погалим и никога не ,,предеше,,.Сега Мария е разкошна сива котка, която спи с нас и търпеливо чака пред хладилника за парченце кренвирш. По умна котка от нея няма-познава кога сме в настроение и се крие когато сме,,яхнали метлата,,Мария е връзката ни с природата и ние много я обичаме.
цитирай
10. mlively - Благодаря за ценната и интересна ...
25.09.2011 22:14
Благодаря за ценната и интересна информация! Много обичам котенца и след прочетеното непременно ще се сдобия с едно такова. :))))))))))))
цитирай
11. анонимен - всичко е истина!
10.10.2011 02:00
Преди около половин година имах котка, чието име беше Гого (на името на предишният й собственик, който беше стар алкохолик). Бившият й стопанин ни я подари преди да почине. Човекът беше на легло й нямаше как да се грижи за нея и затуй ни помоли да я вземем. Аз не обичах котки много много, но жена ми ме изнуди :) В деня, в който бившият й стопанин почина котето отвори шкафа с алкохола и бутна една бутилка домашна ракия на пода. От този ден нататък котето повтаряше това почти всеки ден. Бутилките не се чупеха, но винаги бяха с развъртени капачки. Един ден се прибрах от работа и намерих котето висящо мъртво от раклата на странно добре завързана примка прежда около врата...
От тогава всеки ден като се прибирам бутилката в шкафа намалява, а жена ми не пие. Не съм луд, не съм и алкохолик, котето и стопанинът му живеят в нашата къща...
цитирай
12. анонимен - az mnogo haresvam kotki. Imah si ...
29.12.2011 23:11
az mnogo haresvam kotki.Imah si tcheren kotarak,koyto otgledah ot malko kotence no na 2 god se razbolia i umria.Posledniat mi kotarak bese siv i mnogo krasiv.Mnogo si go obitchah i si jiveese v nas,no kogato ima hora,koito ne ponasiat sebe si ,a kakvo ostava za jivotni mi go progoniha i taka ne go vidiah povetche. Lipsva mi,no ne moga da si vzema ,zastoto imam seriozna pritchina i ne zavisi ot men.Ako niakoga moga da pravia tova ste si imam kote.
цитирай
13. bven - Всичко е вярно, ето и още информация за котката:
08.01.2012 22:51
http://bven.blog.bg/poezia/2010/08/27/za-kotkata-ezoterichno.596753
цитирай
14. romanticgirl25 - Здравейте-много интересно и вярно е за котките и за кучетата
13.03.2013 09:58
Много се очудих и изтръпнах когато прочетох това за котките на двамата анонимни.
В къщата на кръстницата когато ходя има сива красива котка. там са много. Бях ужасно ядосана, а и имах проблеми женски. Това коте с влизането каза мяу и се метна на корема ми и почна да ме мачка. Просто се почувствах много добре.
Вярно е котката предупреждава че има лоши хора, но тя изчезва, докато кучетата стоят и лаят, с цел да прогонят лошия човек.
Аз обичам кучета. Котките не може да ги разбере човек и това че онова коте е разбрало че стопанина му се е убил от пиене ме кара да мисля. Опитало се е да направи същото.
Имаме в блока 2 кучета умрели. И то Едното бе старо, и умря в друг град. Новите съседи са арменци -имаха страхотен доберман. Нежен, тих и мил. Галех го всеки път, когато попаднех на него. Е той умря след около 1 година след като се нанесоха.
Ако искате да знаете в първите дни собствениците и аз още чувахме из блока неговия лай.
Аз съм зодия лъв и не обичам котките понеже се увъртат в собственика, а ако са ходили навън понякога са мръсни. А когато нямат нужда от нас изчезват някъде иникога неможем да ги намерим.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: padreantonii
Категория: История
Прочетен: 1263456
Постинги: 187
Коментари: 625
Гласове: 5757
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031