Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 10:05 - Борисов: Прокуратурата проверява Цар Киро и други лица от "различен етнос" от 10 дни
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
2



Преди 10 дни по няколко лица от различен етнос, включително и цар Киро се започнаха мащабни действия на прокуратурата заедно с данъчните. Това заяви в понеделник сутрин министър-председателят Бойко Борисов пред бТВ във връзка с бунтовете в село Катуница, след като близки до цар Киро убиха 18-годишно момче.
Борисов каза, че с удоволствие би съобщил подробности за тези лица, за да успокои хората, "но това е данъчна тайна и ще вляза в конфликт".

Премиерът съобщи, че снощи е разговарял с главния прокурор Борис Велчев. "Проверката при всички случаи няма да бъде добра за тези хора, не искам да коментирам имена. С разрешението на главния прокурор се разбрахме, че това мога да кажа по тази тема. За това, че си живял 22 години така, надявам се в следващия месец това да не е така", категоричен бе Борисов.

Министър-председателят не пожела да обясни имало ли е политически и полицейски чадър над Кирил Рашков, известен като цар Киро. Премиерът категорично заяви, че “в детайли няма да влиза”, защото “и роми и българи има, които правят неща, които и законът не позволява, и моралът на хората не ги приема. Преди няколко дни видяхте друг българин застреля близките си и сега се крие в Балкана. Съжалявам, че тези две момчета си заминаха и са умрели, съболезнования на родителите. Бог да ги прости", каза Борисов.

На въпрос дали се притеснява от нови подобни пожари и размирици на други места в България, Борисов отговори, че дали се харесва или не "от векове живеем заедно и ще продължим да живеем заедно, и няма друга алтернатива".

"Дали ни харесва или не е друга тема, но ние трябва да се успокоим и да приемем живота такъв, какъвто е.
Борисов веднага се присъедини към народния говор, обяснявайки, че хората са се възмутили от липсата на наказание за тези, които си мислят, че са над закона.
Той каза, че се възмущава, че 12 години е говорил "и говоря, когато има безнаказаност, условна присъда, защо е условна, но ако е била ефективна, сега хората няма да излязат на улицата".

Така че всички по реда си имаме вина. Надявам се най-накрая партиите да започнат да казват какво ще правят ако спечелят изборите, а не да се възползват от ситуацията, категоричен бе премиерът.

Напрежението в Катуница намалява

Междувременно стана ясно, че напрежението в село Катуница намалява. Все пак дежурствата на служители на МВР, КАТ и пожарната продължават по всички конфликтни точки.

Много хора, не само от Катуница, заявиха, че протестите ще продължат до изселваните на семейство Рашкови и до пълно законово възмездие.
До късно снощи местни жители протестираха със запалени свещи пред опожарените къщи на Кирил Рашков.

Ден на траур

В Катуница днес е ден на траур. В понеделник е и погребението на 16-годишния Павел. Момчето, което беше с байпас на сърцето, почина след протестите на път за болницата.

Вчера беше погребан прегазеният 19-годишен Ангел. Близо 2000 души дойдоха на селските гробища да се простят с момчето. Баща му смята, че убийството е поръчково.

Ден преди да бъде сгазен от буса, в профила на един от внуците на Кирил Рашков в интернет била публикувана заканата: „Който ми е враг, да умре при катастрофа”.




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13036175
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930