Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 10:07 - Уорлик: Никой не трябва да стои над закона
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1355 Коментари: 4 Гласове:
6



България има предистория на религиозна толерантност. Християни, мюсюлмани и евреи са живели рамо до рамо столетия наред, заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия посланикът на САЩ Н. Пр. Джеймс Уорлик. Той сподели, че според него случилото се в Катуница е един инцидент.

„Всички в България трябва да се отчитат пред закона. Независимо от това, че насилието ще намалее и ще се възвърне спокойствието, трябва да бъде приложено върховенството на закона", каза посланик Уорлик.

Според него този род насилие не трябва да се случва нито преди избори, нито след това. Изключително важно е полицията да възстанови редът и спокойствието, допълни Джеймс Уорлик. Той добави, че това не винаги е лесно. „Това спокойствие трябва да бъде разгледано внимателно и да се анализират предпоставките за насилието".

„Властите трябва да разгледат много внимателно такъв род инциденти", категоричен бе Уорлик. Той поясни, че е поддръжник на намирането на равновесието. „Полицията не може да разреши на никой да пали частни домове", добави посланикът на САЩ.

Джеймс Уорлик уточни, че не е запознат с всички подробности около Кирил Рашков - Цар Киро, но поясни, че включително и ромските лидери трябва да отговарят пред закона. Той разказа, че и в САЩ имат проблеми на етническа основа, но категорично заяви, че не трябва да се приемат тези неща.

Във връзка с протестите срещу проучването на находища на шистов газ, посланик Уорлик заяви, че те са прекалено рано. Според него първо трябва да стане ясно дали изобщо има такива находища, а после тепърва ще се решава дали да се разреши добивът.

Понастоящем не се говори за разработване на находища, а за установяване има ли такива находища в недрата на земята, дали може да бъде извлечен и какво е качеството му. Затова протестите се случават малко рано, коментира Уорлик другата болна тема. Поне трябва да бъдат направени тестови сондажи, въздействието върху околната среда е незначително, увери той и добави, че разработването би наложило специални действия. Ние в САЩ също проучваме въздействията върху околната среда.

Ние разработваме и в населени места - в Тексас и в Пенсилвания, технологиите напредват; начините са различни. Въпросът не бива да се разглежда емоционално, а на базата на научни изследвания, каза Уорлик. Оставям въпроса за референдум в ръцете на българското правителство, но въпросите, свързани със сложна наука, е необходимо да се разглеждат от специалисти, а не от граждани, които нямат познания. в САЩ не сме правили референдум.

Нямаме фаворити за президент; ще има протоколни срещи с по-изявените кандидатпрезидентски двойки, каза още посланикът./БЛИЦ
 




Гласувай:
6


Вълнообразно


1. boristodorov56 - Всяко престъпление е персонално. ...
26.09.2011 10:46
Всяко престъпление е персонално.
Вината е на властта, че допуска бандити от този вид - без значение от възраст, пол, класа, занятие, народност и секс - да мародерстват гражданите на Републиката!
Народа крещящо се нуждае от справедливост, а тя се гарантира от държавата в лицето на Правителството и право охранителните органи.
Да сте усетили през тези 20 години тя да е защитила интереса на народа, които е суверен та властта?
Къде са и къде бяха през трите последни денонощия сестрите травеститки Бойко Борисов и Цветан Цветанов?
Време е да да се помете властта барабар с отрочетата им местни феодали по места от всякакъв вид и род!
Народа няма какво да дели - тези размирици са инспирирани от задкулисните играчи и управници на България от червеното гестапо и комунистическите гаулайтери - както за всичко случващо се до сега у нас.
Хора не се подвеждайте - те искат народа да е разединен - за да не може да им търси сметка.
Разединен народа се управлява изключително лесно и ефективно!
цитирай
2. vencivaleri1951 - Обединени, липса на държава през последните 20години...!? Израстваш Боре:)))
27.09.2011 11:13
Сега сериозно. Усещам в последните ти постинги и коментари "свенлива" закрила относно циганския етнос. Не знам каква е причината-приятели и съседи ли имаш или си в плен на говоренето след 2рата световна война за толерантност и етническа търпимост. Вероятно и двете. Да Боре, престъпникът е конкретен, но цигански въпрос и проблем има. Тук не са ти виновни никакви гултлайтери/циганите в Испания общо взето правят същото...крадът ток и вода, живеят стадно и без никакви задръжки, основен криминален контингент са... Там/в Испания/ си имат цар ,а гултлайтери си нямат/ Виж в Каталуния си налягат парцалите защото местните са народ по особен, а и ЕТА ги държеше изкъсо. Просто като морални ценности циганите са векове зад европейците. Когато работех в строителството, като младо "баданарче" ми натресоха като обществена нагрузка /от ПБ/ да отговарям за циганите и въдворените. Въдворените бяха няколко проститутки и един много симпатичен историк и богослов:( С тях нямах никакви проблеми, но с циганите ми се разката вярата. Отначало и аз бях надъхан с идеали, съжалявах "бедните" и изостанали циганета докато не се сблъсках с тях. Отначало се карах с кварталния/работех съвмедтно с него/ който пращаше милиционери да ги дигат за работа след празници-понеделник и официални поч дни. Вдигането ставаше со млко кютек. Непрекъснато плачеха за жилища, но щом получеха апартамент правеха невъзможен живота на останалите обитатели в блока. Помня , че населихме един вход само с тях и след няколко месеца там беше лунен пеизаш. Нямаше дограма, подова настилка, радиатори...После разбрах защо така строго, жестоко понякога ги караха да работят/файда от тях малка/ при нас. Първо строителите като правило не си поплюваха и ги респектираха. Турците пък направо ги смилаха от бой и циганите им имаха страх. Второ-9,10 часа на работа, час и повече път, 8 часа спане, хранене, чукане... и денят си отишъл. Не правят золуми. Разбира се имаше и свестни такива-бригадири например. Те обаче бягаха като дявол от
цитирай
3. vencivaleri1951 - продълж.
27.09.2011 11:21
от събратята си. Впрочем срещтах един бригадир от тях преди няколко години. Седнахме поговорихме. Та той ми каза следното: -Харесва ми това което стана след 10ти- Погледнах го учуден, а той- Сега има равенство. И вие българите станахте като нас циганите...Каза го с болка.
Нямам идея какво ще стане, но фитила на демографската бомба догаря. Просто сме много бедни за да решим този въпрос, а и численото съотношение между нас и останалите етноси убедително не е в наша полза. Мисля си , че това с Катуница е прелюдия към по страшни дни:((((
цитирай
4. анонимен - Уорлик...
28.09.2011 05:52
не, че не е прав, но си мисля, че не е негова работа да изказва мнения относно вътрешни конфликти.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13034038
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930