Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.09.2011 10:03 - Внукът Кирчо Рашков: "Гяури, сега ще ви отрежа главите"
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 581 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Убитото в Катуница момче Ангел Петров имало конфликт с група роми малко преди трагедията. Той се опитал да защити Веселин Христев –син на бившата кметица на Катуница и така намерил смъртта си.
“Гяури, сега ще ви отрежа главите”, се заканил внукът на Рашков Кирчо със сабя в ръка минути преди убийството на Ангел.

Минути по-късно бус с цигани блъска и убива Ангел, докато разхожда кучето си. Кметският син разказа пред камерите на ТВ 7, че е подал жалба срещу циганския бос в Асеновград няколко часа преди убийството. Веселин Христев и жена му, чийто племенник Ангел стана жертва на циганите, са подали жалба в полицията в Асеновград, след като ромският барон си е позволи да се заканва, че ще ги убие. Това не е за пръв път и приехме съвсем сериозно заплахата, призна Веселин Христев.

Полицията обаче не предприела никакви действия да защити живота му. Местни жители  твърдят, че Ангел също е бил заплашван със смърт от циганите и родителите му са подавали жалба в прокуратурата.

Ромският бос беше включен по телефона от скривалището си, където е пазен от МВР, за да обясни на хората в Катуница каква е версията му за онова, което се е случи преди 3 дена. Кирил Рашков, срещу когото се разбунтува село Катуница, заяви пред Николай Бареков, че не иска да каже дали се намира в къщите или не.

„За какво се бунтуват тези хора, какво правят срещу мен? Какво съм им сторил?”, попита в ефира на ТВ7 Рашков.

Думите му бяха посрещнати с бурни освирквания,

„Доказано ли е, че ние сме убийците на това дете?”, настояваше Рашков по телефона на живо пред Николай Бареков.

Освиркванията на хората прераснаха в псувни, когато Рашков заяви, че хората, които протестират, са негови работници.

На площада в селото беше и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Първоначално циганския бос нападна лидера на ВМРО с думите, че той и Волен Сидеров са най-големите престъпници.

След това ромът не прости и на водещия и се нахвърли върху , като го обвини, че заедно с българите нарушава етническия мир.Кой дава право на хората да палят къщи - ако стане обратното, какво става? Не искаме да правим етническо напрежение, българите го правят.

Това заяви в сутрешния блок на ТВ7 Кирил Рашков-Цар Киро по повод обвиненията на млад мъж, че ромският бос го е заплашвал с убийство.

На въпрос за проверката на имуществото му, Рашков каза, че и имуществото на Николай Бареков трябва да бъде проверено и попита колко струват джипът и часовникът на журналиста.

Лидерът на ромската партия ДРОМ Илия Илиев заяви, че ако Кирил Рашков е виновен за убийството на 19-годишния Ангел Петров, то той трябва да бъде задържан и съден. Той посочи, че има сигнали, че навсякъде в страната вече тлее етническо напрежение и има опасност от масови саморазправи в различни точки на страната. Илиев определи сблъсъците в Катуница като "погазване на държавността".

Гюрсел Алиев, председател на сдружението на турците в България, заяви, че държавата трябва да вземе в свои ръце нещата и да овладее напрежението. Цар Киро не е цар, той е един обикновен Киро, каза още той.

Водещият не му остана длъжен и припомни на Цар Киро, че не той, а Рашков е нежелан от хората в Катуница. В безсилието си Рашков опита да засегне Николай Бареков, като го попита къде му е джипът и колко струва часовникът му. Камерата светкавично се обърна и снима колата, а водещият заяви, че за разлика от Рашков не крие какво притежава. /БЛИЦ



Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12994903
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031