Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2011 15:41 - Борисов: Напрежението ще спадне след изборите, абсолютно политическо е
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 454 Коментари: 0 Гласове:
4



Напрежението след размириците в пловдивското село в Катуница ще спадне веднага след изборите, тъй като е „абсолютно политическо”. Това прогнозира премиерът Бойко Борисов в събота, който присъства на началото на строителството на лот 1 на автомагистрала "Струма" в Перник.

"Какво ще бъде другояче, след като извършителите, подбудителите, са в ареста, с постоянни мерки. И ви доказах, заедно с главния прокурор, че това (данъчните проверки срещу Кирил Рашков – бел. ред.) е започнато много преди да се случи това нещо", коментира Борисов, цитиран от агенция „Фокус”.

Той изрази недоумение защо все още се организират масови протести в страната, въпреки инфраструктурните проекти на правителството. Само в София в събота се провеждат два митинга и едно шествие от националистическите формации ВМРО, „Атака” и БНС.

"За кое протестират? Че правим магистрали, детски градини, че градим България, че всеки ден това, което правим, е факт? Искат да ни върнат във времето – да се бият по улиците, а държавата да е в състоянието, в което я взех. Какво повече да направим? Ако това си желае народът, това да направи", обясни Борисов.

Запитан какви мерки биха могли да се вземат именно срещу политическите лидери, които използват масовото недоволство срещу липсата на контрол и безаконието, премиерът заяви: "Срещу политическите лидери никога не се прави нищо. Това е демокрацията. Те така са преценили. Това правят. Народът си избира".

Той коментира и масовото включване на футболни запалянковци в протестите през последната седмица, като напомни, че правителството вече е помогнало на много футболни клубове в страната и предстои това да бъде направено и за столичните грандове след продажбата на стадион "Юнак" на борсата.

" Ние дадохме по един милион и на „Локомотив”, и на „Ботев” (Пловдив). На „Ботев” върнахме стадиона. На „Черно море”. На Враца помагахме. На „Берое” помогнахме. Сега като се продаде стадион „Юнак” на борсата, ще помогнем и на софийските клубове. Спортна зала им направихме. На гимнастиката помогнахме. На волейбола помогнахме, на баскетбола... На ските помогнахме. На мотокроса помогнахме. Нещо, което никога не е правено 20 години", обобщи Борисов.
 




Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13031704
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930