Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2011 16:54 - Внукът на Кирил Рашков се предаде в полицията сам
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.10.2011 16:56


Внукът на Кирил Рашков - Кирил младши, който в понеделник бе обявен за общодържавно издирване по обвинение за закана за убийство, се е предал, съобщи районният прокурор на Асеновград Калоян Димитров.

Внукът бе търсен от полицията, за да му бъдат повдигнати обвинения за закана за убийство.

От държавното обвинение предполагат, че заканата е отправена минути преди прегазването на 19-годишния Ангел от Катуница.

Жалбата за това е подадена от Веселин Христев в петък. По негова жалба беше задържан и Кирил Рашков.

В неделя група общински съветници от Катуница поискаха среща с прокурор Димитров, защото много свидетели на фаталния инцидент още не са разпитани. Пред радио ”Фокус” местните се оплакаха, че в селото се разхождат безнаказано внуците на Кирил Рашков, което ги дразнело.

Прокурор Калоян Димитров, цитиран от ”Дневник”, е заявил, че да се твърди това е несериозно, тъй като внуците на Рашков са уплашени и няма как да се разкарват в селото, след всичко, което се случи.

Полицията няма как да не охранява къщите, за да не се допусне мародерстване, което е противозаконно, обясни Димитров.

Прокурорът каза още, че са снети обяснения от всички очевидци на инцидента по преписката, образувана в полицията, но материалите още не са докладвани в прокуратурата.

Междувременно главният секретар на МВР Калин Георгиев обяви, че ситуацията в Катуница вече е овладяна и силовото ведомство постепенно намалява полицейското присъствие в селото.

По думите му в населеното място не са останали други роднини на Рашков, които биха могли да провокират нова ескалация на напрежение.

За пореден път той подчерта, че проверките на данъците и финансовото състояние на Цар Киро са започнали десетина дни преди убийството на 19-годишния Ангел Петров.

По повод вътрешната проверка на полицията в Асеновград, започнала заради съмнения, че жалбите за заплахи за убийство срещу Рашков и внука му са били прикрити, Георгиев заяви, че предстои инспекторатът на МВР да обяви резултатите.

Бившият вътрешен министър Румен Петков пък коментира, че през последните две години назначенията в РПУ – Асеновград са били блокирани и така "е нямало как да се държи контрол от полицията в Катуница".

По думите му в момента има 4 свободни места в управлението, тъй като хората на тези длъжности са били пенсионирани, но на тяхно място няма назначени нови.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13042855
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930