Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.10.2011 13:14 - Наследничката на L'Oreal загуби контрол върху богатството си
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 535 Коментари: 0 Гласове:
4



Лилиан Бетанкур, най-богатата жена в Европа и наследник на козметичната империя L"Oreal, по поставена от френски съд под попечителство и вече няма да може сама да се разпорежда със своите бизнес дела, съобщи в понеделник "Ройтерс".

Самата Лилиан Бетанкур ще се намира под попечителството на своя внук, а с управлението на нейното богатство, включително и делът й от 30% в L"Oreal, ще се разпореждат дъщеря й Франсоаз и двете й деца, уточнява "Франс прес".

Адвокатът на френската милиардерка заяви, че ще обжалва решението на съда.

То е взето въз основа на медицинска експертиза от края на септември. Тя бе публикувана от в. "Льо монд" малко преди заседанието на съда. Съгласно заключението на лекарите Бетанкур страда от болестта на Алцхаймер в умерено тежък стадий и има когнитивни затруднения, включително дезориентация във времето, нарушения на паметта, речта и логическите разсъждения.

Експертиза е извършена по искане на дъщерята на Бетанкур, Франсоаз Бетанкур-Майерс, която от 2009 г. настоява майка й да бъде обявена за недееспособна и да бъде отстранена от управлението на нейното състояние, оценено през 2010 г. на 20 млрд. евро.

Преди няколко дни Лилиан Бетанкур, която тази седмица ще навърши 89-години, предупреди, че ще напусне Франция, ако съдът я постави под попечителство. "Ако дъщеря ми се заеме с мен, ще угасна", каза милиардерката в интервю за "Журнал дьо диманш".

Спорът между майка и дъщеря продължава вече две години.

През миналата година Франсоаз Бетанкур-Майерс се опита да осъди светския фотограф Франсоа-Мари Бание, че се е възползвал от психическата нестабилност на майка й и е откраднал 1 млрд. евро под формата на подаръци и застраховки. Тогава Бание и Лилиан Бетанкур отхвърлиха обвиненията и заявиха, че дъщерята търси начини да влезе във владение на наследството на майка си.

Този скандал бързо прерасна и бе затъмнен от друг, по-шумен, свързан с укриване на данъци, пране на пари и незаконно финансиране на партията на президента Никола Саркози от Лилиан Бетанкур. Заради скандала загуби поста си министърът на труда и главен финансист на партията Ерик Вьорт, тъй като бил получавал пари от Лилиан Бетанкур за кампанията на Саркози. Самият Саркози трябваше многократно да отрича твърденията. Разследването досега не е доказало обвиненията по аферата "Бетанкур".

През декември миналата година майка и дъщеря постигнаха временно примирие и показаха близки отношения.



Гласувай:
4


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13035274
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930