Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.10.2011 16:13 - След като не успя да уволни Бойко Борисов, Яне Янев обяви подкрепа за него
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 836 Коментари: 0 Гласове:
5



След като "не уволни Бойко Борисов", както се заканваше от билбордове и предизборни клипове по време на предизборната кампания, лидерът на РЗС Яне Янев се срещна с него и му обеща подкрепа по знакови законопроекти.

Това се случи във вторник, два дни след изборите, на които РЗС и кандидат -президентът им Атанас Семов не успяха да съберат и два процента.

След като бе приет от премиера в кабинета му в Министерския съвет, Янев заяви, че ще даде подкрепа на кандидата за президент на ГЕРБ Росен Плевнелиев в балотажа срещу претендента от БСП Ивайло Калфин.

Не е ясно каква е причината за внезапния обрат в поведението на Яне Янев, който буквално до последния ден на предизборната кампания даваше шумни пресконференции, с които да докаже колко корумпиран е Плевнелиев.

“България не може да си позволи още един президентски мандат на БСП и ДПС в услуга на руската мафия”, е новата позиция на Янев след едночасовата му среща с Бойко Борисов, в която участвал и Атанас Семов.

Янев обсъждал “държавнически решения” за международния ни имидж

“По време на разговора бяха обсъдени важни за държавата политически решения, свързани с финансовата стабилност и международния имидж на страната ни", каза Янев.

Лидерът на РЗС изрази силно възмущение от множеството нарушения и манипулации на изборите и осъществената репресия срещу активисти на най-последователната и критична опозиция РЗС и потвърди своята позиция, че вътрешният министър Цветан Цветанов носи лична отговорност за грубата полицейщина, хаоса и тежките нарушения в изборния процес.

Лидерите на управляващата и опозиционната партия, освен взаимни упреци и обвинения за тежката и продължителна конфронтация между ГЕРБ и РЗС, споделиха вижданията си относно най-важните непосредствени задачи пред държавата.

След срещата стана ясно, че премиерът Борисов поискал и получил подкрепа за приемането на знаковите законопроекти за изменение на Конституцията във връзка с пакта за финансова стабилност и Закона за отнемане на незаконно придобито имущество.

Премиерът разпореди среща Дянков - РЗС

Изведнъж, според думите на Янев, който беше най-яростният противник на кабинета, се оказа, че и двата проекта от години са част от политическата платформа на РЗС и партията не може да има друга позиция, освен да ги подкрепи. Янев изтъкна, че като експредседател на Комисията за борба с корупцията той е един от съавторите на редица текстове в Закона за отнемане на незаконно придобито имущество.

Янев и Семов настояха категорично в новия Закон за държавния бюджет да се предвиди значително увеличаване на разходите за образование и култура за сметка на плащанията за полицейщина, за което Борисов даде гаранции, че в следващите дни финансовият министър Симеон Дянков ще проведе работна среща с депутатите на РЗС, за да вземе предвид техните конкретни предложения.



Тагове:   политика,   избори,


Гласувай:
5


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12997847
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031