Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2011 11:17 - Бойко Борисов: Изборът на балотажа е между мен и Доган
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 401 Коментари: 0 Гласове:
0



Премиерът Бойко Борисов обясни в петък пред Нова телевизия, че на балотажа за президентските избори българите всъщност ще гласуват или за него, или за Ахмед Доган. На втори тур се явяват кандидата на ГЕРБ Росен Плевнелиев и излъченият от БСП Ивайло Калфин.

Плевнелиев положи доста усилия по време на кампания да излезе извън сянката на лидера на ГЕРБ и дори обясняваше, че е независим, защото не членува в партията. Калфин от своя страна веднага след края на първия тур призова за подкрепа от всички страни, но в изборната нощ получи такава само от лидера на ДПС Ахмед Доган.

Бойко Борисов прогнозира и сценарий за ”удар” срещу ГЕРБ в неделя. Според  него ДПС планира да извади масово своя електорат около 16 часа, за да се образуват опашки и симпатизантите на ГЕРБ - предимно млади хора, да се откажат от дълго чакане пред урните.

Премиерът обясни още, че основните политически сили в страната не са ГЕРБ и БСП, а ГЕРБ и ДПС, а левицата, макар и формално да е на второ място, в момента няма потенциал. "БСП става силна, ако се целува с ДПС", каза Борисов.

"В неделя ще видим дали без  Доган не може да се победи, факт че когато те не участват активно, няма кой да победи ГЕРБ", каза лидерът на ГЕРБ и отново похвали Ахмед Доган, че е един от най-силните политици.

Борисов цитира и думите на Доган за целувките: "Нощта е бременна...ще ме целувате - кога къде и кой от вас ще ви кажа допълнително". Според него БСП губи от това, че не отговаря на тези коментари на Доган. "Дали Станишев ще го целува, дали Първанов, дали Калфин... Стефан Данаилов няма да ходи да се целува, той е определен".

Борисов прогнозира още промяна на политическата ситуация, когато Георги Първанов се върне начело на БСП. Той обясни, че тандемът Първанов-Доган ”ще бъде много силен” и призова десните партии за общи действия с ГЕРБ, за да бъде запазена финансовата стабилност на страната.

Премиерът посочи, че е получил подкрепата на РЗС, които се заканваха да го уволнят, защото одобряват три от неговите политики - пакта за финансова стабилност, проектобюджета за 2012 г. и закона за конфискация на имуществото, придобито от престъпна дейност.

Според Борисов досегашният му парламентарен партньор "Атака", "се е разбрал с ДПС". "Волен Сидеров говори колко лош бил Росен Плевнелиев, нищо не казва за Калфин - тук ми става ясно, че неговата позиция е такава, че се е разбрал с БСП и най-вече с ДПС."



Тагове:   избори,   борисов,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13043612
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930