Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.11.2011 20:59 - Шефът на БЧК милионер в имоти
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1136 Коментари: 1 Гласове:
4



Председателят на Българския червен кръст Христо Григоров се оказа неимоверно богат човек, показва справка на „Всеки ден", цитиран от vsekiden.com. Шефът на БЧК притежава десетки апетитни имоти в столицата, сочат данните от Службата по вписвания в София. Освен това скандалният шеф на БЧК, който не сваля папийонката, върти две фирми с капитал над 5 милиона лева.

Григоров, който на няколко пъти се размина на косъм от срещата с Темида, може да се похвали като едър собственик на апартаменти на пъпа на столицата. Впечатляващите придобивки се намират на едни от най-скъпите улици в центъра на София - ул. „Съборна", „Христо Белчев" и „Иван Денкоглу".Така например на метри от Съдебната палата - на ул. „Съборна" семейство Григорови притежава огромен апартамент в луксозна стара сграда.

Шефът на БЧК, съпругата му проф. Елисавета Наумова и дъщеря им Венета Григорова се ширят на впечатляващите 217 кв. м площ! Към жилището се прибавят и 9 кв.м таванско помещение в същата сграда. Именно на този адрес е регистрирана и една от фирмите на Григоров - „Медабик" - ЕООД, която се занимава с „производство и търговия с химически, хумано- и ветеринарнофармацевтични, козметични и диетични продукти от всякакъв вид", както е записано в Търговския регистър. Компанията извършва и регистриране на фармацевтични препарати и марки.

Това не е учудващо, тъй като, както самият Григоров споделя преди време, съпругата му е имунолог по професия. Подобен е предметът на дейност и на другата фирма на шефа на БЧК - „Григоров и син", която според справките е с капитал 5 млн. лв.

Богатството на семейството се допълва и от собственост на два огромни магазина на столичната улица „Христо Белчев". Там Григорови притежават повече от 150 кв. м площ, на която са разположени магазини. Семейството притежава магазин от 84.7 кв. м и в кв. Горна баня.

Шефът на БЧК определено може да се похвали с добро имотно състояние, към което се прибавя и апартамент на първия етаж на ул. „Иван Денкоглу" 15 с впечатляващите 112 кв. м площ. Не е зле за човек, който представлява една от най-големите благотворителни организации в света, коментират колегите му в БЧК.

Освен това Христо Григоров може да бъде сметнат и за едър земевладелец. Достатъчно е да изброим парцелите, записани като дворно място, притежание на семейство Григорови, за да бъде илюстрирано безметежното съществуване на фамилията. Например в баровския квартал „Манастирски ливади" мистър Червен кръст притежава няколко поземлени имота - само два от тях са над 5500 кв. м!!! Подобна чудовищна площ семейство Григорови притежават и във „Военна рампа" - над 2800 кв. м.

Всички тези богатства са на косъм да бъдат отнети на семейство Григорови, след като през 2006 година шефът на БЧК е уличен в огромни далавери с дарения. Година по-късно комисията „Кушлев" запорира имотите на Григоров, докато тече разследването. В крайна сметка имотният шеф на БЧК се разминава с подсъдимата скамейка, тъй като от прокуратурата не успяват да докажат, че е отклонявал дарения.

Както „Всеки ден" вече писа, Христо Григоров не си поплюва и неколкократно се замесва в грандиозни скандали. След като стана ясно, че Алексей Петров-Трактора изцяло командва БЧК чрез поставените си лица Григоров и зам.-генералния директор на Червения кръст Надежда Тодоровска, която Трактора дори вкарва и в борда на застрахователната си компания „Лев Инс", последва нов шок. Оказа се, че първият етаж на сградата на БЧК е превърнат в ултралуксозен ресторант с градина, вместо да е стол и хоспис за крайно нуждаещи се.

http://www.vsekiden.com/106299/shefat-na-bchk-milioner-v-imoti/



Тагове:   БЧК,   Христо Григоров,


Гласувай:
4


Вълнообразно


1. zabylgarite - Де факто
11.11.2011 14:00
нямаме съд
съда е адвокатура на бандитите за доразграбване на държавното имущество,където каквото е останало

няма такава скапана власт в Европа
алчни алчни за пари
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032987
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930