Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2011 08:05 - Трайчо уволни единия от управляващите директори на БЕХ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1619 Коментари: 4 Гласове:
1



Единият от изпълнителните директори на "Българския енергиен холдинг” (БЕХ) – Мая Христова, бе отстранена от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, съобщиха от дружеството във вторник.

Това е станало с промяна в броя на Съвета на директорите на дружеството, който е бил намален от петима на трима души. От управата е махнат и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Евгени Ангелов. С какви мотиви обаче е взето решението не стана ясно от съобщението.

БЕХ, в чиято структура влизат "Националната електрическа компания”, АЕЦ "Козлодуй”, ТЕЦ "Марица Изток 2”, "Електроенергийният системен оператор”, Мини "Марица Изток”, "Булгаргаз” и "Булгартрансгаз”, остава само с един изпълнителен директор – назначеният от Трайков Йордан Георгиев.

Мая Христова пое ръководството на БЕХ като изпълняващ длъжността шеф на дружеството през април 2010 г, след като предшественичката й Галина Тошева бе махната с идеята да се закрие БЕХ. Това беше и задачата на Христова, която обаче два месеца по-късно бе махната от поста зам.-министър на икономиката, енергетиката и туризма с мотив, че ведомството има нужда от по-ефективна работа в ресорите енергийна политика. Така Христова стана постоянен шеф на БЕХ, вече с идеята холдингът да се преструктурира, което обаче все още не е станало.

На нейно място в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма влезе Марий Косев, който стана и член на управата на БЕХ, но и той не се задържа дълго на проветривия пост и през май тази година бе отстранен от премиера Бойко Борисов заради грешки, които обаче така и не станаха напълно ясни. Така в политическия кабинет на Трайков влезе Делян Добрев, който съответно зае мястото на Косев в БЕХ.

33-годишният Йордан Георгиев пък бе назначен за втори шеф на БЕХ от Трайков месец след назначението на Христова на същата длъжност. Мотивът бе споделяне на отговорност, но според злите езици вижданията на Трайков и на Христова за държавната енергетика доста се резминавали.Тогава и съветът на директорите на холдинга бе променен на петима, като петият член няколко пъти бе сменян и последно на позицията бе зам.-министърът Евгени Ангелов, чиито ресори във ведомството на Трайков обаче нямат нищо общо с енергетиката. През юли миналата година в борда влезе и Валентин Груев, шеф на Дирекция „Индустриални отношения и управление на държавното участие” в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, който сега запазва поста си.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Баба Меца
16.11.2011 18:53
Мисля, че такова доблестно поведение от страна на г-н Трайков е похвално. Всички наши държавници следва да бъдат такива - да казват право в очите, когато някой не може да се справя с поставените задачи. И не само да казват, а и да показват характер - гангренясалото трябва да се реже. Паразитите да се отстраняват! Точно така, Министър Трайков, ние напълно ви подкрепяме. Дано г-н Георгиев не излъже очакванията ви, че и той е една шушумига, ама нейсе...
цитирай
2. анонимен - Батко
16.11.2011 19:32
А какво става с поста на Баба Мая като Председател на борда на българското дружество "Южен поток"... дали го е овакантила и него...
цитирай
3. анонимен - Не съм съгласен
17.11.2011 16:40
Мисля си че някой тук е тенденциозен. Нападате хората когато са вече слаби и не могата да ви отвърната подобаващо. защо нападате горката жена. Аз познавам г-жа Христова като много мил човек. Вярно е че беше доста алчна и на настроения но не мога да кажа че не е била компетентна и всеотдайна на работата си
цитирай
4. анонимен - baba metza
17.01.2012 23:14
толкова е тъпичка горката мая, че сама не може да разбере.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996505
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031