Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2011 12:15 - 70 британци получават жилищата си в Банско
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Съединението прави силата - тази максима доказаха 70 британски собственици на апартаменти в българския ски курорт Банско, пише днес лондонският вестник "Дейли мейл".

След поредица съдебни битки, заплахи и арести двугодишният спор на британците, инвестирали пари в апартаменти в България, приключи с успех за тях. 70-те инвеститори вече имат достъп до жилищата си и са получили нотариални актове за тях. Те са платили 6 млн. лири за имотите.

Победата се смята за толкова значима, че най-висшият британски дипломат в България ще присъства на победоносно парти следващия уикенд в комплекса "Четири сезона" в Банско, където са апартаментите, отбелязва вестникът.

70-те британски собственици не можеха да стигнат до апартаментите си, след като влиятелен местен бизнесмен пое контрола над целия комплекс и отказа да им връчи ключовете.

Финансовият съветник Пол Хесъл, от Хоршам, в Западен Съсекс, който два пъди беше арестуван от българската полиция по време на опитите на британците да получат достъп до собствеността си, казва, че според британския консул в София това е първият случай, в който британски жертви на имотни измами в България са се обединили и са спечелили делото си.

Сред купувачите има мениджър от Нортхемптън, похарчил за апартамент с две спални 80 хил. британски лири, вдовица от Ингълси, в Северен Уелс, купила за 60 хил. евро апартамент с една спалня и финансов консултант от Холшам, Западен Съсекс, инвестирал близо 200 хил. лири в апартамент.

През март 2010 г. собствениците разказаха, че са купили имотите, след като са видели реклами за тях в родината си. Някои се решили на тази стъпка, за да идват на ски в Банско, други вложили всичките си спестявания, за да осигурят имот на децата си.

Британските семейства са купили едно- и двустайните апартаменти чрез лондонската агенция "Рокарч истейтс" от инвеститорката Ренета Качъшка.
 Тя била в съдружение с Надя Събева, за която се смята, че тайно е прехвърлила 29 от апартаментите, плюс ресторант, басейн, спа център, конферентна зала и 30 паркоместа на българската компания "Зеком" за минимална част от реалната им цена.

Тази транзакция оставила целия проект без пари. Същият този служител не прехвърлил пари на гръцка банка, за да плати заема, който британските купувачи в даден момент взели, за да финансират довършването на комплекса.

От българската компания отказваха да са извършили нещо нередно. По случая се водеше наказателно и гражданско производство в Районния съд в Разлог и в Окръжния съд в Благоевград, което е приключила в полза на британските инвеститори.


Тагове:   жилища,   банско,


Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13046228
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930