Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.11.2011 17:06 - МО: Поддържаме конструктивен социален диалог със синдикатите
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 734 Коментари: 0 Гласове:
1



Министерството на отбраната поддържа конструктивен социален диалог – с тази констатация започна днес, 25 ноември, срещата на министъра на отбраната Аню Ангелов с президента на КНСБ Пламен Димитров и вицепрезидента на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов. В разговорите, които се проведоха в Министерството на отбраната, участваха още заместник-министрите на отбраната Августина Цветкова и Валентин Радев, председателите на ФНСО „Българска армия” и на НС „Отбрана” Георги Братованов и Тодор Воденов, постоянният секретар на отбраната д-р Николай Милков, заместник-председателите на двата синдиката, експерти от дирекции на военното ведомство.

Беше обсъден процесът на подготовка на Колективния трудов договор в Министерството на отбраната за периода 2012 – 2013 г. Страните изразиха увереност, че всички спорни въпроси ще бъдат решени в Отрасловия съвет за социално сътрудничество в Министерството на отбраната и в началото на декември процесът ще бъде финализиран.

Представителите на синдикатите поставиха въпроси, свързани с разширяването на социалния диалог в процеса на подготовка на конкретни нормативни документи, със състоянието на търговските дружества към Министерството на отбраната и с осигуряването на здравословни условия на труд.

Министър Ангелов увери синдикалните лидери, че ръководството на Министерството на отбраната ще продължава да обсъжда промените в нормативните документи в хода на тяхната подготовка. Той припомни, че след обсъждане в Отрасловия съвет и на базата на икономии през тази година са възстановени допълнителните възнаграждения за работа в отдалечени гарнизони, намален е таванът на височинните и от 1 октомври е въведено възнаграждение за владеене на чужд език.

По отношение на търговските дружества министър Ангелов заяви, че всички задължения на Министерството на отбраната към дружествата от холдинга ТЕРЕМ ЕАД, както и към „Интендантско обслужване” ще бъдат изплатени до края на годината. Вече има разработени бизнес програми за тяхното стабилизиране и развитие. Проблемни остават два диагностични консултативни центъра в Стара Загора и в Хасково, както и „Военно издателство” ЕООД. Предстои да бъде взето решение и за тяхното бъдеще.

Синдикатите изразиха своята подкрепа за мерките на ръководството на Министерството на отбраната за стабилизиране на предприятията.

По време на срещата бяха обсъдени и други актуални теми, сред които бъдещето на пенсионната система. Министърът на отбраната Аню Ангелов и ръководството на двата синдиката се договориха в рамките на социалния диалог да обменят мнения в тази връзка.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 12996607
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031