Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2012 16:41 - 104 години българско военно разузнаване
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1092 Коментари: 1 Гласове:
1



„Законът за военното разузнаване ще разпише ясни правила за дейността на системата на военното разузнаване и ще направи по-видим за обществото изключително ценния принос на служба „Военна информация“ за националната сигурност и външната политика на страната”, каза министърът на отбраната Аню Ангелов днес, 12 януари, на тържественото събрание в служба „Военна информация“ по повод 104-годишнината от създаването на българското военно разузнаване. Министър Ангелов благодари на военните разузнавачи за професионалното изпълнение на важните задачи в интерес на Българската армия, в осигуряването на мисиите и операциите, в които участват български военнослужещи, по линия на НАТО и ЕС, както и за вземането на важни решения от държавното ръководство. „Вярвам безрезервно на вашите анализи и информация и ви уверявам, че и в бъдеще можете да разчитате на волята и подкрепата на ръководството на Министерството на отбраната да продължава да развива и изгражда модерни способности за ефективно разузнаване ”, каза още той.

 

По случай празника бяха отличени военнослужещи и цивилни служители от служба „Военна информация“ от министъра на отбраната и и.д. директора на службата за проявен висок професионализъм и личен принос при изпълнението на поставените задачи по укрепване на отбраната и националната сигурност на Република България и по случай 104-та годишнина от създаването на военното разузнаване. Началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов награди службата с почетен плакет на Българската армия. „Високо ценя дейността на службата, която е в полза не само на Българската армия, но и на обществото. Независимо от обстановката и стратегическата среда вие осигурявате военното ръководство с надеждна и своевременна информация”, каза в своето приветствие към личния състав на службата генерал Симеонов.

 

 

В своето слово по време на тържественото събрание Веселин Иванов направи кратка равносметка на постигнатото през изминалата година. „Искам изрично да подчертая, че служба „Военна информация“ въпреки ведомственото си подчинение, изпълнява значителен обем задачи, които са от национално и наднационално значение и са в интерес на цялото българско общество. Същността на нашата работа е уникална, тъй като тя съчетава в себе си наблюдение и анализ на ситуацията в различни региони на света от военна, политическа и икономическа гледна точка, с използване на човешки ресурси и на технически средства. Тази всеобхватна информация дава възможност за вземане на решения по различни аспекти на държавната политика. Единствено и само в сферата на компетенции на военното разузнаване е изпълнението на специфичните дейности по линия на НАТО и ЕС. Такава е практиката в цялата евро-атлантическа общност, независимо от подчинението на службата.“

 

 

На тържественото събрание в служба „Военна информация“ присъстваха още заместник-министърът на отбраната Августина Цветкова, заместник-началникът на отбраната вицеадмирал Пламен Манушев, постоянният секретар на отбраната Николай Милков и други представители на Министерството на отбраната. Официалните лица положиха венци и цветя пред Паметника на загиналите военни разузнавачи при изпълнение на служебния дълг.




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. анонимен - Точно след 8 месеца има друга годишнина....
12.01.2012 17:33
По ирония на съдбата, така нареченото "Деветосептемврийското въстание" 1944 г. става точно на деня, когато с Указ № 94 от 09.09.1915 г. на цар Фердинанд, е създадена и специализирана структура за военно контраразузнаване. С този Указ се утвърждава "Правилник за службата по безопасността на народната отбрана".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13043822
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930