Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2012 15:48 - Отговорът на Росен Димов: Нещата, които Сугарев твърди, са откровена лъжа
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 1858 Коментари: 1 Гласове:
2



"Крайно време е да спретна едно дело на Едвин Сугарев. Да се видим в съда и да се разберем. Нещата, които той твърди, са откровена лъжа и са проверявани многократно". Това заяви пред "Дневник" кандидатът за прокурор във Върховната касационна прокуратура Росен Димов.

По-рано днес Едвин Сугарев изпрати писмо до медиите и институциите с няколко въпроса около кариерата на Димов и доколко той е подходящ за поста. В момента Димов е командирован във ВКП, като преди дълги години е апелативен прокурор на Пловдив.

В писмото си Сугарев пише, че Димов е нарушавал законите и дава пример с това, че той е бил съден в Гърция за измама и участие в контрабанда през 2001 г. Пред "Дневник" Димов заяви, че всички обвинения срещу него са снети. "Бяха ми правени шест проверки - от инспектората към ВКП, от етичната комисия към Висшия съдебен съвет и други институции... просто Сугарев трябва да знае, че няма какво да изскочи от тази трънка", каза още Димов.

По втория въпрос, отправен в писмото, е, че като апелативен прокурор на Пловдив Димов е човекът, който не е предприел нужното, за да пресече престъпната дейност на Цар Киро, която му е била много добре известна. "Проверка на ВКП показа, че няма преписка срещу Кирил Рашков, която да не е решена или забавена. Имаше случай на дело за фалшив алкохол и по мое разпореждане Рашков беше задържан... защо следователят не е довършил делото, не знам", заяви още Димов. Попитан дали наистина той е арестувал Рашков, той отговори: "Не помня дали от мен, но от прокуратурата, която оглавявах."

По повод обвиненията, че е близък до бившия главен прокурор Никола Филчев, Димов заяви: "Иван Татарчев, Никола Филчев и Борис Велчев са главни прокурори и аз им дължа лоялност". В писмото си, Сугарев дава пример с оглавяваната от Димов Асоциация на прокурори, която през 2004 г. е излязла с декларация,  в която спрямо Иван Костов в качеството му на политически лидер на втората към момента политическа сила в страната, се използват хули като "г-н Костов е доказал, че е специалист по всякакви клеветнически, наказателни, подслушвателни и други акции"; заплахи като "...

"Не помня тази декларация...аз бях преизбиран два пъти като председател на тази асоциация и защитава прокурори, а не на конкретния главния прокурор", заяви Димов.

"Отново абсолютни лъжи и манипулации. Това е набеждаване, шефовете на тази банка бяха задържани и изкараха достатъчно време в ареста, ако им бях помагал, дали това щеше да е факт." Това беше коментарът на Димов по повод твърденията на Сугарев в писмото му, че Димов е извършвал действия в полза на хора, подлежащи на наказателно преследване.

"Мога да говоря много за морал. 11 години ръководих прокуратура, която беше давана за пример за начин на организация", каза още Димов и отново определи твърденията на Сугарев за лъжа и набеждаване.




Гласувай:
2


Вълнообразно


1. анонимен - Лъжата е съзнателно изречено не...
12.01.2012 17:11
Лъжата е съзнателно изречено неистинно твърдение, с цел въвеждане в заблуда на адресата или обществото. Когато дадена лъжа е изречена с користни подбуди, и е подържана от изреклия тя транслира в измама.

Мотивите за изричане на лъжа/и могат да са най-разнообразни (примерно с цел да се затаи или прикрие истината, или да се въведе някой/и в заблуда и т.н.). Твърде често се лъже и се подържат неверни твърдения с цел получаване на материална или друга облага, заобикаляне на закона, избягване на наказание или справедливо възмездие.

Лъжата следва да се различава от заблудата по това, че човекът който лъже, го върши съзнателно, докато онзи който неосъзнава нестинността на изреченото върши заблуда поради неинформираност или подвеждаща информация която ползва или с която разполага.

По двузначната логика, лъжата е едно от двете възможни състояния, противоположно на истината.
/Всичко от Уикипедия/

Макар и рядко, лъжата се произнася понякога и от благородни подбуди.

Когато човек се чувства оклеветен, ако има и държи на достоинството си, незабавно търси правото си в съда !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13039042
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930