Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2012 13:22 - Полицай оглавява разузнаването
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 594 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.01.2012 13:25


Бившият шеф на полицейското управление във Велико Търново ген. Драгомир  Димитров ще стане шеф на Националната разузнавателна служба (НРС). 

Според в. "24 часа" 52-годишният офицер е кадрови служител на НРС, но през 2002 г. излиза от службата и е назначен за полицейски началник от министър Георги Петканов. По-късно се завръща в разузнаването.

Драгомир Димитров ще бъде назначен за зам.-директор на службата, но ще изпълнява длъжността директор. Ще бъде назначен още един нов зам.-директор - Георги Миленов.

Предстои да бъдат изготвени устройствени закони за НРС и Националната служба за охрана (НСО), които ще регламентират преминаването на двете служби от президента към изпълнителната власт. 

Преди ден правителството предложи да бъдат сменени шефът на НРС Кирчо Киров, както и двамата му заместници - Звездомир Пенков и Людмил Ангелов. Премиерът Бойко Борисов съобщи, че вече е предложил на Киров да му стане съветник.

"Ще ползвам неговите знания, които е натрупал 10 години при разузнаването, и на първо място, трябва да минат няколко години просто да забрави това, което има в главата си. Ако не го вземем и не го оставим на държавна работа, този човек утре би могъл да бъде назначен, взет на работа във всяка частна фирма. И естествено новият му собственик може да му зададе каквито иска въпроси или да му даде каквато иска заплата и да научи всичко, което прави българското разузнаване в момента. И аз искам да ви помоля да се държите сериозно и да спрете да правите проблем от всяко едно такова назначение ", заяви Борисов пред Нова телевизия в четвъртък.

Борисов не вижда проблем, че ще назначи Киров в Министерския съвет, въпреки че е бил офицер към Първо главно управление на ДС.

"Каква е неговата ръководна роля като съветник? Че ще има канцелария с бюро, ще получава някаква минимална заплата, за да не отиде на работа в частна фирма? Това ли е проблемът?. Аз искам човек да съхраня неговите тайни, които знае до ден-днешен, поне една година-две в държавна работа", посочи Борисов.

Той защити и назначаването на бившия шеф на президентския кабинет на Първанов и на Генералния щаб ген. Никола Колев за посланик в Холандия.

"Той участва като началник на кабинета. Все едно, когато аз работя сега нещо, да питате Румяна Бъчварова, а не мен, за дадено събитие. Ген. Колев, първо, беше началник на щаба на армията, ключов човек по приемането ни в НАТО, НАТО-овски генерал, изключително добре приет в НАТО-вските държави. Аз не знам защо е обидно да си началник на кабинета, според вас, на президента, който и да е той. И в случая на тази си длъжност той години наред е работил и с всички гости или пътувания на държавния глава, така че има и необходимия опит в дипломацията", заяви Борисов.



Тагове:   шеф,   НРС,   разузнаване,   полицай,


Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13032787
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930