Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.01.2012 08:44 - Снегът затруднява движението в цялата страна
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 432 Коментари: 0 Гласове:
1



В 15 области на страната е обявен оранжев код заради обилен снеговалеж и силен вятър, съобщи пресцентърът на МВР, съветвайки да не се предприемат пътувания, ако това не е крайно наложително.

Обстановката на територията на страната е усложнен, пише електронното издание Vesti.bg

Поради обилен снеговалеж и силен вятър е обявен оранжев код

за областите Ловеч, Габрово, Търговище, Русе, Разград, Шумен, Силистра, Добрич, Варна, Смолян, Кърджали, Хасково, Ямбол, Сливен и Бургас.

Предвид създалата се обстановка гражданите се призовават да не предприемат пътуване, ако това не е крайно наложително. При тръгване на път автомобилите да са подготвени за зимни условия и със зареден резервоар.

Румънските власти едностранно преустановиха пропускането на моторни превозни средства през Дунав мост. Причина за това е изключително влошената метеорологична обстановка - обилен снеговалеж, навявания, силен вятър и ниски температури. Пътят Гюргево-Букурещ е непроходим.

Във връзка с това България ограничи пропускането на транзитно преминаващи през страната тежкотоварни автомобили през границата си с Турция и Гърция.

В Русе е създадена организация за насочване на всички тежкотоварни автомобили към паркингите от наличната на територията на областта инфраструктура.

Удвоени са силите и средствата на полицията. Движението на излизащите от страната леки автомобили и автобуси се пренасочва към градската част и крайпътните места за подслон (хотели и мотели).

Създадена е организация за отваряне на

временни центрове за настаняване на нуждаещи се хора

Пътищата на територията на страната са проходими при зимни условия, създадена е необходимата организация за почистване на пътната настилка с над 791 снегопочистващи машини.

Пътят между Перник и Диканя е отворен за движение.

Поради тежка катастрофа на магистрала "Тракия" при километър 108, в посока София - Пловдив, в района на разклона за Цалапица движението на превозни средства се пренасочва през Пазарджик, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура".

В катастрофата са участвали турски автобус с около 20-ина пътници и два тира. Единият камион се е бил обърнал на пътното платно. Автобусът се е блъснал в него, след което другият ТИР се блъснал в автобуса.

За щастие, няма данни за жертви и сериозно пострадали.

Пътищата са проходи при зимни условия, като сняг вали в почти цялата страна, а в Ямболско, Хасковско и Бургаско - дъжд.

Силен вятър духа в Плевенско, Силистренско, Русенско, Разградско и Бургаско, в останалите части на страната вятърът е от умерен до слаб.

На автомагистрала "Хемус" поради силен снеговалеж

временно е ограничено движението на тежкотоварните автомобили

заради почистване на пътя, съобщи пресслужбата на МВР.

В отсечката Ботевград-Новачене е спряно движението поради завъртане на тирове. Тежкотоварните автомобили се спират на подстъпите на отсечката и са предприети действия за извличане на закъсали автомобили.

За почистване временно е затворен пътя Осковица-Правец и Проходът на републиката.

През Петрохан, Превала, Рожен, Предела и прохода Печинско всички автомобили трябва да са с вериги, а товарните - без ремаркета и полуремаркета.

Поради снегонавявания са затворените пътищата Казанчево - Дебнево - Велчево, Шипково - Рибарица, Деветаки - Брестово, Русе - Разград, Русе - Кубрат, Русе - Иваново - Две Могили, Русе - Цар Калоян, пътят от Роженската обсерватория до разклона за с. Момчиловци.

Всички автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета по пътищата в област Кърджали, а с вериги - по пътищата Батак - Доспат, Велинград - Сърница - Бърдуче, Белово - Юндола, Ракитово - Цигов чарк - Превала, Велинград - Юндола - гара Аврамово, както и по пътищата в Разградско и Смолянско. 

Вижте подробна прогноза за времето и още за пътната обстановка на Sinoptik.bg.





Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13040696
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930