Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2012 18:14 - Съдия Мирослава Тодорова прати задържания в мола Кленовски под домашен арест
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 841 Коментари: 0 Гласове:
1



Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "домашен арест " на Стефан Кленовски, който на 27 януари вечерта беше задържан в столичен търговски комплекс, съобщи БТА.

Кленовски беше издирван с европейска заповед за арест във връзка с миналогодишната операция "Шок" срещу група, източвала банкомати.

Съдията, гледал мярката на Кленовски, е председателят на Съюза на съдиите Мирослава Тодорова, която беше обвинена от вътрешния министър Цветан Цветанов, че работи в полза на организираната престъпност, уточнява БГНЕС. Мотивите й да наложи "домашен арест" на Кленовски, са че той не е осъждан, работи и е баща на 4 деца. Тодорова обясни, че изпълнението на мярката домашен арест и контролът върху нея по закон се възлага на МВР и затова не допусна, че Кленовски може да се укрие.

Прокуратурата поиска постоянен арест за Кленовски въз основа на европейската заповед за арест, издадена от Италия. Обвинението посочи, че в тази заповед се казва, че Кленовски е част от организирана престъпна група, която е извършила "безброй престъпления".

Самият Стефан Кленовски поиска от съда правда и каза, че няма да се укрие. Извън съдебна зала, след като чу определението каза:"Не ме биха, стреляха по мен пред детето ми", съобщава още БГНЕС. Така и не стана ясно обаче кога е била тази стрелба, тъй като според МВР той вече веднъж е успял да избяга от органите на реда в квартал "Младост".

Всеки е длъжен да отговаря за действията си и постъпките, но не и така, както се развиха нещата, каза адвокатът на КЛеновски Иван Коцев.

След задържането му съпругата на Кленовски се оплака пред медиите, че полицаите са упражнили ненужно насилие върху него, и то пред очите на деца в мола, където семейството празнувало рождения ден на сина си.

За да опровергае обвиненията, шефът на столичната полиция Валери Йорданов даде извънредна пресконференция, на която представи запис от задържането на Кленовски.

Решението на съда за наложената мярка може да се обжалва пред Софийския апелативен съд.



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13043697
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930