Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.02.2012 12:52 - Цветан Цветанов излетя от Крумово за село Бисер
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 613 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
По разпореждане на премиера Борисов, министър Цветанов ще ръководи лично спасителните дейности в село Бисер. Вицепремиерът замина от летище Крумово с хеликоптер към потопеното от язовир Иваново село. До момента са спасени 50 души, по информация на БНР има най- малко трима загинали.

Екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" работят в най-засегнатите от наводнението части на с. Бисер. Включват се военни части от Крумово и Стара Загора.

Преливната вълна в района на село Бисер се успокоява. В момента не се отчитат повишени нива на водата. Усилията на екипите са насочени към спасяване на хората от залетите къщи в селото. От авиобаза Крумово са осигурени два хеликоптера, които вече са излетели към село Бисер.

Седем пловдивски пожарникари се присъединиха тази сутрин към спасителните екипи, които тръгнаха към бедстващите райони около язовир Иваново. Групата от петима водолази и един алпинист се ръководи от директора на ОУ ПБЗН комисар Румен Димчев.

На място са пристигнали и доброволци от Българския Червен кръст. Местните власти работят за осигуряването на помещения за временно настаняване на изведените от наводнените райони и осигуряването им с дрехи, храна и завивки.

Екипи на горските служби с високо-проходима техника са се включили в операцията по спасяване на населението в бедстващото село Бисер. По разпореждане на премиера Бойко Борисов към мястото пътува и министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов.

Освен служителите на Изпълнителната агенция по горите и местния клон на „Напоителни системи”, за участие в операцията са мобилизирани и областните и общински земеделски служби, както и ветеринарните власти.

Мобилизирани са и представители на Българската агенция по безопасност на храните, които ще следят за удавени животни вследствие на наводнението.

Язовир „Иваново”, чиято стена е скъсана, е собственост на общината, но се намира на територията на военен полигон и в последните 10 години поддръжката му е занемарена - съобщават от земеделското министерство.
Радио Пловдив



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13038818
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930