Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.02.2012 08:02 - Снайперисти от САЩ позирали пред SS символ
Автор: reporter Категория: Новини   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
0



image

[knightarmco.com]

Морската пехота на САЩ потвърди в четвъртък, че един от нейните разузнавателни снаперистки екипи в Афганистан е позирал за снимка пред знаме със знак, възпроизвеждащ този на нацистките части SS.

Това е неприемливо, заели сме се със случая, допълни говорителят подп. Стюарт Ъптън, цитиран от "Асошиейтед прес", но не разкри какви мерки са предприети.

Ъптън посочва, че пехотинците от снимката, появила се в интернет блог, вече не са във въпросната бойна част.

Кадърът е направен през септември 2010г. в район Сангин на провинция Хелманд, пред знаме с буквите SS във формата на светкавици - така, както са изписвани от Schutzstaffel, елитните части на национал-социалистическата партия на Адолф Хитлер. Членовете на SS са полагали клетва на вярност личн окъм фюрера и са изпълнявали и фронтови задачи, но основно за добили мрачна слава с репресии в тила, включително при избиването на милиони евреи, цигани, сексуални и верски малцинства и всякакви хора, смятани за нежелани от властта. На процесите в Нюрнберг след Втората световна война Schutzstaffel е обявена за престъпна организация.

Фондацията за религиозна свобода в армията, базирана във Вашингтон, заяви, че е разгневена от снимката и настоява пред командването на морската пехота и министъра на отбраната Лиън Панета за пълно разследване. Майк Уейнстейн от фондацията казва пред АП, че са били залети от обаждания от пехотинци, отвратени и засегнати от снимката, както и от член на организацията, който е оцелял в Освиенцим.

Говорителят на основната база на морската пехота - Кемп Пенделтън в щата Калифорния, заяви, че снимката привлякла вниманието на главния инспектор през ноември и той е стигнал до заключение, че е нямало намерение на пехотинците да се идентифицират с расистка организация.

Старши сержант Марк Олива допълва, че разследването показало, че SS символът трябвало да обозначи бойците като снайперисти-разузнавачи, а не като нацисти, но въпреки това кадърът е нещо неприемливо.

В текста под снимката се твърди, че ставало дума за модифицирани първи букви от израза Scout Sniper.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: reporter
Категория: Новини
Прочетен: 13030281
Постинги: 10473
Коментари: 5012
Гласове: 37058
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930